Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος πήγε στη Γερμανία

Ο επίτιμος  Πάπας Βενέδικτος 16ος πήγε στη Γερμανία

Ένα ταξίδι στη Γερμανία, από την ησυχία του στο Μοναστήρι Mater Ecclesiae στο Βατικανό στο Regensburg, για να είναι δίπλα στον 96χρονο αδερφό του που είναι άρρωστος. Είναι το ταξίδι που έγινε χθες το πρωί από τον Benedict XVI, ο οποίος εγκατέλειψε την κατοικία του και έφτασε στη χώρα του, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Georg Gaenswein, τον γιατρό, μια νοσοκόμα και τον αναπληρωτή διοικητή του Κρατικού Σώματος Χωροφυλακής του Κράτους.

Ο επίτιμος Πάπας, σύμφωνα με ανακοίνωση της επισκοπής του Ρέγκενσμπουργκ, προσγειώθηκε στο Μόναχο περίπου στις 11.45 π.μ. και έγινε δεκτός από τον Επίσκοπο Ρούντολφ Βόντερχολζερ που τον συνόδευσε στο Ρέγκενσμπουργκ. Ο Βενέδικτος XVI ο οποίος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού Matteo Bruni, θα παραμείνει στη Γερμανία «όσο χρειαστεί», θα παραμείνει στο Ιεροσπουδαστήριο της Μητρόπολης του Ρέγκενσμπουργκ. Η ίδια η επισκοπή κάλεσε τους πιστούς να σεβαστούν τη στιγμή και, σύμφωνα με την επιθυμία των δύο αδελφών, να «αφήσουν αυτή τη βαθιά προσωπική συνάντηση να παραμείνει ιδιωτική» επομένως χωρίς δημόσιες εμφανίσεις.

Με αφορμή την άφιξη του Πάπα Ομότιμου Βενέδικτου XVI στη Γερμανία, ο πρόεδρος της Γερμανικής Διάσκεψης Επισκόπων, Monsignor Georg Bätzing, είπε ότι επιθυμεί να συνοδεύσει τη διαμονή του επίτιμου Πάπα και του αδερφού του Georg με τις προσευχές του. "Είμαστε χαρούμενοι – είπε – ότι αυτός, που είναι μέλος του Επισκοπικού Συνεδρίου μας για αρκετά χρόνια, επέστρεψε στην πατρίδα του, ακόμα κι αν η περίσταση είναι λυπηρή".
Πάντα ενωμένα , τα δύο αδέλφια του Ράτζιγκερ, με διαφορά τριών ετών ηλικίας , χειροτονήθηκαν ιερείς την ίδια ημέρα, στις 29 Ιουνίου 1951 στον Καθεδρικό Ναό του Freising. Οι συνθήκες της ζωής τους οδήγησαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις – λαμπρός μουσικός ο Georg, θεολόγος ο Τζόζεφ – αλλά ο αμοιβαίος δεσμός παρέμενε πάντα ισχυρός. Η απόδειξη αυτού είναι ιδίως οι πολυάριθμες επισκέψεις που έκανε ο Georg Ratzinger στο Βατικανό από το 2005 έως το 2013, στα χρόνια του Ποντιφικής αποστολής του αδελφού του και ακόμη και μετά την αποκήρυξή του.
Όταν το 2008 η πόλη του Castel Gandolfo ήθελε να προσφέρει τιμητική ιθαγένεια στον αδερφό του, ο Benedict XVI εκφράστηκε με τα εξής λόγια: "Από τη γέννηση, ο αδερφός μου ήταν για μένα όχι μόνο σύντροφος, αλλά και αξιόπιστος οδηγός. Αντιπροσώπευε πάντα ένα σημείο προσανατολισμού και αναφοράς με τη σαφήνεια και τον προσδιορισμό των αποφάσεών του". Λέξεις με μεγάλη αγάπη, που γεννιούνται σε μια ευτυχισμένη περίσταση και που τα συναισθήματα της στιγμής κάνουν ακόμη πιο έντονα.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου