Ο ευχαριστήριος λόγος του Γενικού Βικαρίου π. Φραγκίσκου Βιδάλη

Ο ευχαριστήριος λόγος του Γενικού Βικαρίου π. Φραγκίσκου Βιδάλη

Φραγκισκος_apoxeretismos_xinara_1_3_21_18.JPG

Σκέψεις ευχαριστίας κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
του Σεβασμιοτάτου Νικολάου

ΞΙΝΑΡΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Σεβασμιότατε Πατέρα,
Είναι δύσκολο να περιγράψεις και να εκφράσεις με λόγια, τα συναισθήματα που σε διακατέχουν, όταν καλείσαι να αποχαιρετήσεις στο όνομα όλου του κλήρου και του λαού τον πνευματικό σου ποιμένα.
Δεν θα απαριθμήσω το πνευματικό σας έργο και ό,τι μέχρι σήμερα οικοδομήσατε με μεγάλες και άοκνες προσπάθειες, με αγώνα, επιμονή και αγάπη μαζί με το λαό και για τον λαό, που ο Θεός σας εμπιστεύθηκε να ποιμάνετε.
Είναι μεγάλη η παρακαταθήκη που αφήνετε στον διάδοχό σας και δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε το έργο σας παρά μόνο ο Θεός.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Τριαδικό Θεό για τα 28 χρόνια της Επισκοπικής σας Διακονίας, στα οκτώ νησιά των Εκκλησιαστικών Επαρχιών μας.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε Σεβασμιότατε για τον πνευματικό σπόρο που όλα αυτά τα χρόνια σπείρατε στον αμπελώνα της Τοπικής μας Εκκλησίας, με τον λόγο σας, την χορήγηση των Μυστηρίων της πίστης μας, με την μαρτυρία της ζωής σας, με το έργο σας.
Αισθανθήκατε πολλές πνευματικές χαρές στην διαποίμανση της Εκκλησίας μας, αλλά νιώσατε και πίκρες και σας ζητάμε συγγνώμη αν δεν μπορέσαμε πάντοτε, ως οι άμεσοι συνεργάτες σας, να είμαστε ο Κυριναίος της ποιμαντορίας σας.
Υπήρξαν φουρτούνες, καταιγίδες που καλεστήκατε να αντιμετωπίσετε, άλλοτε μαζί μας, άλλοτε μόνος σας, οδηγώντας το πνευματικό αυτό πλοιάριο της Εκκλησίας μας, στο σίγουρο και απάγκιο λιμάνι, τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.
Σας αποχαιρετάμε ως Επίσκοπό μας, από τον οποίο ορισμένοι από μας λάβαμε και το δώρο της Ιεροσύνης, αλλά όχι ως πνευματικό μας Πατέρα που πάντα θα σας έχουμε στην προσευχή μας, στην καρδιά μας και στην σκέψη μας.
Θα προσευχόμαστε για σας και εσείς για μας Σεβασμιότατε, ώστε ο Κύριος να μας διατηρεί ενωμένους στην αγάπη του.

Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε!!!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Διάσκεψη για ειρήνη στην Ουκρανία

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΕΙΡΗΝΗ Με την ευκαιρία της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την ειρήνη στην Ουκρανία(διεξήχθη 15 και 16 Ιουνίου 2024, στο καντόνι του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου