Ο εφημέριος τελεί τη Θ. Λειτουργία με τις φωτογραφίες των ενοριτών του

Ο εφημέριος τελεί τη Θ. Λειτουργία με τις φωτογραφίες των ενοριτών του

Οι πάγκοι είναι γεμάτοι στον ενοριακό ναό Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στο Robbiano της επαρχίας Μιλάνου. Υπήρχαν πολλοί πιστοί στη Λειτουργία της περασμένης Κυριακής. Υπήρχαν οι οικογένειες, όπως πάντα. Υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι, νέοι, κι αρκετά παιδιά. Το εκκλησίασμα ήταν ζωηρό και ποικολόχρωμο, αλλά πάρα πολύ ήσυχο. Μια σιωπή σουρεαλιστική.

Ναι, διότι ο π.Ιωσήφ βλέπει τους ενορίτες του, αλλά δεν μπορεί να τους ακούσει. Τελεί σε κοινωνία μαζί τους, υπέρ υγείας και σωτηρίας τους, βλέπει τα πρόσωπά τους, αλλά εκείνη τη στιγμή οι ενορίτες είναι ο καθένας στο σπίτι του. Συμμετέχουν στη Θ. Λειτουργία μπροστά στην τηλεόραση, ή μεσω ιντερνετ και facebook, σε live streaming.

Όμως, δεν τον άφησαν μόνο σε μια άδεια εκκλησία, ούτε αυτός τους ξέχασε επειδή ο ναός έκλεισε λόγω πανδημίας. Η τεχνολογία μάς φέρνει πάλι κοντά, πάλι στο ναό, ακόμη κι όταν “μένουμε σπίτι”, προσευχόμενοι στην κατ’ οίκον εκκλησία. Του έστειλαν ο καθένας από μια φωτογραφία, μια σέλφι. Και ο π. Ιωσήφ τις εκτύπωσε, έγχρωμες και μεγάλες, και τοποθέτησε την καθεμιά στον πάγκο ή στην καρέκλα όπου συνήθως κάθεται ο κάθε ενορίτης του.

Ένα απτό σημείο εγγύτητας σε περίοδο κορωνοϊού. Μικρές πράξεις, που σε περίοδο απομόνωσης λόγω πανδημίας, μας κάνουν να μην ξεχνάμε το κοινοτικό πνεύμα. Και ότι η Θ. Λειτουργία προσφέρεται πάντοτε υπέρ όλου του λαού, ακόμη και σε έναν άδειο ναό με μόνο τον ιερέα, και τις πόρτες κλειστές.

Πηγή: Avvenire
Mετάφραση: π.Λ
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου