ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙ…

ΝΟΤΙΑ  ΑΦΡΙΚΗ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ  ΔΕ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ…

Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας για ένα μεγάλο ηγέτη, το Νέλσον Μαντέλα, που προσπάθησε, μετά την κατάργηση του απαρτχάιντ και την απελευθέρωση του από τις φυλακές, να ενώσει τις φυλές της χώρας του ώστε να ζήσουν ειρηνικά.
Δυστυχώς οι διάδοχοι του δεν είναι αντάξιοι. Κύματα ξενοφοβικής βίας κατακλύζουν τη Νότια Αφρική με τα συνήθη εύκολα θύματα, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες οι οποίοι, όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση αποτυχίας των πολιτικών. …ευθύνονται γιατί οι ντόπιοι δε βρίσκουν εργασία. Κάποια συνδικάτα υποδαυλίζουν αυτά τα φαινόμενα, Αφορμή για τα πρόσφατα επεισόδια βίας και εμπρησμού καταστημάτων που ανήκουν σε “ξένους” ο θάνατος ενός οδηγού ταξί.
Ο Καρδινάλιος του Durban Σεβασμιότατος Wilfrid Napter, του τάγματος των Φραγκισκανών, δε δίστασε να μιλήσει για τα αίτια στο ραδιοφωνικό Σταθμό της χώρας Veritas “ Η ξενοφοβία δεν είναι καταδικαστέα επειδή κι εγώ μπορεί αύριο να αναγκαστώ να εγκαταλείψω τη χώρα μου και να γίνω πρόσφυγας, είναι γιατί κάθε άτομο είναι πλάσμα του Θεού και η ζωή είναι το ανώτατο αγαθό. Δεν έχει σημασία η καταγωγή και η προέλευση! Τα ανθρώπινα πλάσματα είναι καθομοίωση του Θεού
ΟΙ πολιτικοί που υποστηρίζουν τα ξενοφοβικά συναισθήματα. Κάποια συνδικάτα και επαγγελματικές ενώσεις, όπως των οδηγών μεταφορών κατηγορούν τους ξένους εργαζόμενους γιατί δεν έχουν εργασία, όχι τις εταιρείες που τους προσλαμβάνουν”
ΜΜΕ της χώρα υποστηρίζουν ότι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τος μετανάστες και όσους έχουν άλλη εθνικότητα ως άλλοθι της αποτυχίας τους, Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες είναι ανάμεσα σε αυτούς που ζητούν μια έντιμη συζήτηση για τα θέματα ξενοφοβίας και να πάψουν οι αρχές να αφήνουν ατιμώρητους όσους επιτίθενται σε ξένους.

Πηγή : VaticanNevs
Φωτογραφία : από την πρόσφατη ετήσια συνάντηση της Κάριτας Νοτίου Αφρικής, όπου συζητήθηκε η έξαρση της ξενοφοβίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου