Νοσοκομείο Bambinο Gesù: το 2019 έγιναν 32.000 επεμβάσεις και 29.000 νοσηλείες

4

Νοσοκομείο Bambinο Gesù: το 2019 έγιναν 32.000 επεμβάσεις και 29.000 νοσηλείες

Δημοσιεύθηκε η υγειονομική και επιστημονική δραστηριότητα του έτους 2019 του Νοσοκομείου Παίδων της Αγίας Έδρας. Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών από όλη την Ιταλία και το εξωτερικό.
Τουλάχιστον 29.000 νοσηλείες (30% εκτός της περιφέρειας Λατίου), 32.000 χειρουργικές επεμβάσεις και πάνω από 2 εκατομμύρια υπηρεσίες στα εξωτερικά ιατρεία. Αυτά είναι μερικά από τα δεδομένα που αναφέρονται στις δραστηριότητες του Νοσοκομείου Παίδων Bambino Gesù το 2019, το οποίο κλείνει φέτος 150 χρόνια λειτουργίας. «Η καθημερινή μας προσπάθεια – εξηγεί η πρόεδρος Mariella Enoc – είναι να εγγυηθούμε την οικονομική βιωσιμότητα αυτού του εξαιρετικού έργου έρευνας και φροντίδας, χωρίς ποτέ να ακολουθούμε λογικές κέρδους. Το 2020 θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία Covid-19, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης της συνολικής δραστηριότητας και των δράσεων για την καταπολέμηση της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που κατέστησαν απαραίτητες».

Βοήθεια και φιλοξενία
Ο αριθμός των ασθενών που ήρθαν από το εξωτερικό για θεραπεία στο Bambino Gesù αυξάνεται: το 2019 ήταν 836 (1,6%) που προέρχονταν από περισσότερες από 100 χώρες. Η πρόσβαση στο Πρώτων Βοηθειών αυξήθηκε κατά 5%, φθάνοντας σχεδόν τις 90.000. Έγιναν 385 μεταφορές έκτακτης ανάγκης νεογνών, κατά μέσο όρο πάνω από 1 ανά ημέρα, και 89 μεταφορές μέσω του ελικοδρομίου του Βατικανού. Όσον αφορά τη φιλοξενία για οικογένειες, το 2019 υπήρξαν σχεδόν 120.000 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε δωμάτια που διατέθηκαν στους γονείς των παιδιών που νοσηλεύτηκαν. Οι οικογένειες που στεγάστηκαν σε εγκαταστάσεις διαμονής ήταν 5.569. Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός μεταμοσχεύσεων στερεών οργάνων, κυττάρων και ιστών αυξήθηκε επίσης, ίσος με 342. Το 2019 ήταν επίσης το έτος της επιβεβαίωσης για το Bambino Gesù της διαπίστευσης ως “Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο” από την Joint Commission International. Επίσης, το 2019 εγκαινιάστηκε η πλήρως ανακαινισμένη έδρα στο Viale Baldelli, με 80 διαβουλεύσεις αφιερωμένες σε σπάνιες ασθένειες, προγεννητική διάγνωση, καρδιολογία εμβρύου και περιγεννητικής, και δύο κέντρα ειδικότερα για διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και της διατροφικής συμπεριφοράς.

Έρευνα, εκπαίδευση και αλληλεγγύη
Όσον αφορά την επιστημονική δραστηριότητα, το 2019 σημείωσε σημαντική αύξηση (+ 17%) σε ερευνητικά έργα και κλινικές μελέτες. Οι ξένοι ερευνητές με τους οποίους συνεργάζεται το Bambino Gesù προέρχονται από 114 χώρες. Οι «σπάνιοι» ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία από το νοσοκομείο είναι πάνω από 14.500, το 48% προερχόμενο έξω από την περιφέρεια του Λατίου. Οι επιχορηγήσεις έρευνας που αποκτήθηκαν το 2019 ανήλθαν σε 23,6 εκατομμύρια ευρώ. Η επαγγελματική κοινότητα του βρέφους Ιησού αποτελείται από περίπου 3.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων, συνεργατών και ερευνητών (485). Το 2019, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 28.000 ώρες εκπαίδευσης για προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και μη υγειονομικής περίθαλψης. Η κοινότητα του Bambino Gesù περιλαμβάνει περίπου 900 εθελοντές, από 45 διαπιστευμένους συλλόγους, οι οποίοι εξασφάλισαν καθημερινή βοήθεια στα γραφεία ίση με 200.000 ώρες. Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης συνεχίζονται στο εξωτερικό με έργα ανθρωπιστικής συνεργασίας σε 12 χώρες (Καμπότζη, Κίνα, Νότια Κορέα, Ισημερινός, Αιθιοπία, Ιορδανία, Αϊτή, Ινδία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ρωσία, Συρία και Τανζανία), για συνολικά 22 αποστολές. Το 2019 ήταν η χρονιά των εγκαινίων του Κέντρου για υποσιτισμένα παιδιά που θέλησε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Μπανγκούι, στην πρωτεύουσα της Κεντρικής Αφρικής.

Η συνάντηση της κοινότητας του Νοσοκομείου με τον Πάπα
Για τον εορτασμό της 150ής επετείου από την ίδρυση του Νοσοκομείου Παίδων Bambino Gesù, πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα “Παύλος Στ’” η συγκινητική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τη μεγάλη οικογένεια του Νοσοκομείου. Πάνω από 6.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσοκόμων, εθελοντών και ασθενών με τις οικογένειές τους, παρευρέθηκαν στην Ακρόαση του Πάπα στο Βατικανό με την κοινότητα του Ινστιτούτου της Αγίας Έδρας. «Ευχαριστώ το Νοσοκομείο – είπε ο Φραγκίσκος – για το άνοιγμα του στον κόσμο, επειδή αποφάσισε να αναλάβει τους πόνους αυτών τα παιδιών από τόσες πολλές χώρες. Γνωρίζω καλά ότι αυτό απαιτεί πολλούς οικονομικούς πόρους, και ως εκ τούτου ευχαριστώ όλους όσοι συνεισφέρουν γενναιόδωρα με τις δωρεές τους στο Ίδρυμα Bambino Gesù». «Χρειάζεται η δέσμευση όλων – είπε τελικά ο Πάπας – για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Bambino Gesù, για να συνεχίσει να εκδηλώνει την ειδική μέριμνα της Αγίας Έδρας για τα παιδιά, με τον δικό του τρόπο αγάπης για τους μικρούς ασθενείς, προσφέροντας τη συγκεκριμένη μαρτυρία του Ευαγγελίου, σε πλήρη αρμονία με αυτό που διδάσκει η Εκκλησία».

————————-
Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου