ΝΙΓΗΡΙΑ: ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ!

4

ΝΙΓΗΡΙΑ: ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ!

Η έκκληση είναι του π. Benedict Ahamojie, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της Ποιμαντικής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής της Abuja. Προς επιβεβαίωσή του έρχεται η είδηση των 10 νεκρών πολιτών, σε μια εβδομάδα, στα βορειονατολικά της χώρας, από επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Boko Haram.
Από το 2009, που εμφανίσθηκε η συγκεκριμένη οργάνωση στη χώρα, εκτός από απαγωγές κοριτσιών με σκοπό τον βίαιο εξισλαμισμό, έχει προκαλέσει 36.000 θύματα και πάνω από 2.000.000 εσωτερικά εκτοπισμένους, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Επιπλέον η δράση της έχει βαρύτατες επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό σύστημα της Νιγηρίας. Οι συνέπειες πολλαπλασιάσθηκαν, λόγω του κορωνοϊού και της αδυναμίας της κρατικής εξουσίας να ελέγξει την κατάσταση και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της φτώχειας, όπως ανέφερε κατά την εισηγητική ομιλία του στην Ποιμαντική Σύνοδο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος της Abuja. Σεβ/τατος Ignatius Ayou Kasgama. 
Η Νιγηρία έχει πάνω από 200 εκατ. πληθυσμό, 55.000 καταγεγραμμένους ασθενείς αλλά μόνο 1057 “επίσημα” θύματα από covid-19…

Πληροφορίες και φωτογραφία καθεδρικού ναού από Πρακτορείο Fides.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου