Νέος Βικάριος για την πόλη του Βατικανού

Νέος Βικάριος για την πόλη του Βατικανού

ΝΕΟΣ_ΒΙΚΑΡΙΟΣ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΠΟΛΗ_ΤΟΥ_ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.jpg

Στις 20 Φεβρουαρίου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή, λόγω ορίου ηλικίας, την παραίτηση του Βικάριου της Πόλης του Κράτους του Βατικανού και προϊσταμένου της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, καρδιναλίου Angelo Comastri. Τον διαδέχτηκε ο Καρδινάλιος Mauro Gambetti, γενικός φύλακας της Ιεράς Μονής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης.
Ο απερχόμενος Βικάριος θα μείνει στη σκέψη πολλών, λόγω της μεγάλης ευλάβειάς προς την Παναγία, την οποία εξέφραζε, μεταξύ άλλων, με την τακτική απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου στη Βασιλική. Σε εκείνη εναποθέτει την ελπίδα του καθώς όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ζητάει από την Παναγία αυτή την ελπίδα, που είναι πιο ισχυρή από την “τρικυμιώδη θάλασσα της πανδημίας”.

ΝΕΟΣ_ΒΙΚΑΡΙΟΣ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΠΟΛΗ_ΤΟΥ_ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ_Ι.jpg

Ο νεοδιορισμένος Καρδινάλιος έχει στο βιογραφικό του ένα πτυχίο Μηχανολογίας. Ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τους Φραγκισκανούς όταν ήταν 27 ετών και το 1998 έδωσε τους επίσημους μοναχικούς όρκους. Το 2000 έλαβε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία, το 2009 εκλέγεται υπεύθυνος του Τάγματος στην επαρχία της Emilia Romagna και το 2013 διορίζεται Γενικός Φύλακας της Ιεράς Μονής του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασσίζη. Ο διορισμός του στη θέση αυτή ανανεώθηκε το 2017.
Στις 25 Οκτωβρίου 2020 ενημερώθηκε από την Αγία Έδρα σχετικά με την απόφαση του Πάπα να τον ονομάσει Καρδινάλιο, κατά το προσεχές Κονσιστόρο της 28 Νοεμβρίου 2020.
Η επισκοπική του χειροτονία πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2020.
Ο Καρδινάλιος Comastri, όπως είχε δηλώσει σε μια παλιά του συνέντευξη, είχε ως αποστολή να βοηθά τα πλήθη των επισκεπτών της Βασιλικής, να αισθάνονται περισσότερο πιστοί, πάρα απλοί τουρίστες. Μια αποστολή η οποία με το ανάλογο υπόβαθρο που ωρίμασε στη Βασιλική της Ασσίζης, περνάει τώρα στα χέρια του καρδιναλίου Gambetti.

(vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου