“Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Πορτογαλίας για τους ηλικιωμένους

Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Πορτογαλίας για τους ηλικιωμένους

katholiki_-_Portogallo_JP.jpg

Η “αδελφή” Επιτροπή της Καθολικής Εκκλησίας της Πορτογαλίας, απηύθυνε, για την έναρξη της Τεσσαρακοστής, μήνυμα εμπνευσμένο από τη σχετική έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου.
Με αφορμή τον αντίκτυπο του Covid-19 στους μεγαλύτερους ηλικιακά συνανθρώπους, η Επιτροπή “καλωσορίζει κάθε ηλικιωμένο άτομο ως δώρο Θεού, που σε αυτήν την πανδημία προκαλεί μια σιωπηλή και οδυνηρή κραυγή, ρωτά και απαιτεί απαντήσεις, πρέπει να μας προσελκύσει σε μια νέα αγνότητα… Ανησυχούμε για τον τομέα της υγείας, τόσο λόγω του Covid όσο και των άλλων ασθενειών, ειδικά στους φτωχότερους πληθυσμούς… Χρειάζεται πνευματικότητα, με συνοχή και ρεαλισμό. Επίσης να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή και εκτίμηση στην κοινωνική οικονομία… Απαιτούνται δράσεις για τις κοινωνικές πραγματικότητες των ηλικιωμένων…”
Το κείμενο με τίτλο “Βαδίζοντας μαζί για το Πάσχα” ξεκινά με το μήνυμα του Ποντίφικα για τη Σαρακοστή: «Χρειάζεται χρόνος να καλωσορίσουμε και να ζήσουμε την αλήθεια, να καλωσορίσουμε τη μοναξιά και την απομόνωση, να δούμε τις πραγματικές προκλήσεις της ζωής». Η Επιτροπή σημειώνει ότι “η κυριαρχία της κεφαλαιαγοράς και τα κέρδη δεν είναι πάνω από τους εργαζόμενους που ζουν σε αβεβαιότητα και φτώχεια”. Επίσης επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της εκπαίδευσης, επικρίνοντας τα “παιχνίδια εξουσίας” και “τους πειραματισμούς” και ζητά να υπάρξουν εκπαιδευτικές διαδικασίες που θα ενθαρρύνουν τη νεολαία.
Θυμίζουμε ότι (και) η Πορτογαλία έχει πολλαπλάσια θύματα της πανδημίας, στο δεύτερο κύμα, μετά το καλοκαίρι…

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Agencia.ecclesia.pt

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου