Νέος διωγμός των χριστιανών στη Συρία

Νέος διωγμός των χριστιανών στη Συρία

Οι καμπάνες των εκκλησιών στην Συρία χτύπησαν και πάλι… Αυτή τη φορά όμως, όχι για να σημάνουν την επαναλειτουργία τους μετά τη φρίκη του πολέμου, ή τον ερχομό νέων κατοίκων… Αυτή τη φορά ήχησαν για να σημάνουν έναν νέο ξεσηκωμό, έναν νέο διωγμό των Χριστιανών.

Οι τουρκικές δυνάμεις σφυροκοπούν εδώ και ημέρες στόχους στα εδάφη της Συρίας, σε μέρη όπου ζουν πολλοί Χριστιανοί.

«Εκτιμάται ότι υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 40.000 Χριστιανοί στην περιοχή αυτή. Είναι όσοι απέμειναν από τους 130.000 και πλέον Χριστιανούς που ζούσαν εδώ πριν από την επίθεση του ISIS και την κρίση στην Συρία» αναφέρει εκπρόσωπος της Οργάνωσης «Για την Υπεράσπιστη των Χριστιανών» και καλεί τη Δύση να παρέμβει.

«Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή θα οδηγήσει σε γενοκτονία των Χριστιανών, οι οποίοι πλέον είναι απροστάτευτοι» τονίζει

«Ο κόσμος είναι τόσο φοβισμένος. Μας βομβαρδίζουν, φωνάζουν. Θεωρούμε ότι οι επιθέσει αυτές είναι ένα μήνυμα σε Κούρδους και Χριστιανούς να αποχωρήσουν, ώστε να εγκαταστήσουν πρόσφυγες. Είναι μια μορφή εθνοκάθαρσης»

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου