Νεκρές 10 μοναχές, αφιέρωσαν τη ζωή τους στους ασθενείς

Νεκρές 10 μοναχές, αφιέρωσαν τη ζωή τους στους ασθενείς μέχρι τέλους

10_μοναχές_2.jpg

Ο Covid συνεχίζει να διεκδικεί θύματα, ακόμη και μεταξύ των μοναχών. Μια ιδιαίτερη περίπτωση αποτέλεσαν οι μοναχές ενός μοναστηριού της Cervia, στην Emilia Romagna.
Στο μοναστήρι των Αδελφών του Ελέους ξέσπασε μια έξαρση Covid-19 τον περασμένο Δεκέμβριο του 2020 και 10 μοναχές πέθαναν.

Η ιστορία.
Μια ιστορία που άγγιξε την καρδιά μας, όπως όλες εκείνες που έχουν ως πρωταγωνιστές όσους έχουν προσβληθεί από τον Κορονοϊό και που δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν. Η ιστορία που διηγούμαστε είναι αυτή των 10 μοναχών της Ρωμαϊκής Συνόδου της «Santa Giovanna Antida Thouret», γνωστές ως Suore della Carità, της Cervia, στην επαρχία της Ravenna της Ιταλίας.

Εδώ, υπάρχουν πολλές μοναχές που εκπαιδεύτηκαν και που στη συνέχεια αποφάσισαν να παραμείνουν στο μοναστήρι και να βοηθήσουν ιδίως, τους άρρωστους ηλικιωμένους. Τόσο που, αυτό το μοναστήρι να αποτελεί επίσης έναν οίκο ευγηρίας.

Στην Cervia, ο ιός εισέρχεται στο μοναστήρι των Αδελφών του ελέους
Και εδώ, τον περασμένο Δεκέμβριο, ξέσπασε μια έξαρση Covid και 10 μοναχές έχασαν τη ζωή τους. Μια ζωή αφιερωμένη στο να φροντίζει και να βοηθά τους ασθενείς και που τις έκανε πρωταγωνίστριες, σε πρώτο πρόσωπο, ακριβώς ως ασθενείς αλλά και ως εκείνες που πρόσφεραν τον εαυτό τους μέχρι τέλους. Ο ιός εγκαταστάθηκε στη δομή (που χρησιμεύει ως οίκος ευγηρίας για τη Ρωμαϊκή Σύνοδο) στις αρχές του Δεκέμβρη και μόλυνε σχεδόν όλες τις μοναχές, συμπεριλαμβανομένης της ηγουμένης.

Ποιες είναι οι αποθανούσες μοναχές
Ποιες είναι οι 10 μοναχές που πέθαναν εξαιτίας του Covid:
Η αδελφή Giacinta Fabris (93 ετών), η αδελφή Egidia Bertieri (91 ετών) και η αδελφή Miradio Piva (86 ετών), η αδελφή Eugenia Pia Calati (80 ετών), η αδελφή Emilia Pellizzaro (84 ετών), η αδελφή Damiana Veronesi (82 ετών), η αδελφή Maria Gregoria Zanferrari (86 ετών), η αδελφή Angela Bozzoli (82 ετών) και η αδελφή Elena Vial, 89 ετών και η αδελφή Vilma Veronesi. Ενώ οι άλλες αδελφές, σήμερα είναι καλά και έχουν βρεθεί αρνητικές στον ιό.

«Αυτές οι αδελφές μας, γυναίκες της προσευχής, κινούμενες από πάθος για τους φτωχούς παρά την ασθένειά τους, πέθαναν ειρηνικά. Και αυτό αποτελεί μια σπουδαία μαρτυρία εμπιστοσύνης και ανάθεσης του εαυτού τους στον ένα και μόνο Θεό» – γράφουν οι υπόλοιπες αδελφές του μοναστηριού.
Μια ζωή που ξοδεύτηκε με προσευχή και βοηθώντας όλους εκείνους που έχουν ανάγκη. Τώρα, η χριστιανική μας ελπίδα είναι ότι ο Θεός Πατέρας θα τις έχει υποδεχθεί μέσα στη στοργική αγκαλιά του στον Παράδεισο.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου