Παρουσίαση του βιβλίου Nasso (Νάξος) του Franco Rampazzo

Παρουσίαση του βιβλίου Nasso (Νάξος) του Franco Rampazzo


Παρουσίαση βιβλίου για τη Νάξο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντυπωσιακά ανακαινισμένου πολυωρόφου κτιρίου της πρώην Μονής Ουρσουλινών, το Ποιμαντικό Κέντρο "Αγία Ούρσουλα" στο Κάστρο της Χώρας Νάξου. Το βιβλίο, μυθιστόρημα, με τίτλο Nasso (δηλ. Νάξος) συνέγραψε ο Ιταλός κ. Franco Rampazzo.

Πρόκειται (ως προς το περιεχόμενο του έργου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση-πρόσκληση για την εκδήλωση) ¨για μια ιστορία αγάπης, μουσικής και μιας φιλίας όχι εύκολης¨ που είχε διαδραματιστεί στη Νάξο το 1944, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την ιστορία αυτή του παππού του ανέλαβε να ιχνηλατήσει ο εγγονός του Ιταλός Libero, ο οποίος και βρήκε τα στοιχεία που αναζητούσε σε κάποια μικρή Πανεπιστημιούπολη της Πενσυλβανίας και έλυσε το μυστήριο της ιστορίας αυτής. Πρόκειται για ένα συνδυασμό παρελθόντος και νεώτερων χρόνων. Το βιβλίο εκδόθηκε στα ιταλικά, αλλά έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά (από τη Μαρία Οικονομίδου) και κυκλοφορεί με τον τίτλο ¨Νάξος¨.

Στην εκδήλωση, την παρουσίαση του περιεχομένου του βιβλίου  έκανε ο συγγραφέας και ο κ. Antonio Cortese. Ακολούθησε διάλογος με το πολυπληθές ακροατήριο.

(Σημ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε κέρασμα στην όμορφη καφετέρια ¨1739¨ που υπάρχει στην ταράτσα του κτιρίου της Μονής με μια υπέροχη θέα προς μεγάλο τμήμα της πόλης και του νησιού).
 

Κείμενο-φωτογραφίες: Γιάννης Λογαράς

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου