Την ειρήνη & συμφιλίωση να προωθήστε στις ΗΠΑ

Να προωθήστε την ειρήνη και τη συμφιλίωση στις ΗΠΑ

Να_προωθήσετε.jpg

Η προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου συνοδεύει τον Τζόζεφ Μπάιντεν την ημέρα που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στην Ουάσινγκτον και ορκίζεται, κάτω από τα μάτια του κόσμου, ως ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

“Μία άλλη ευθύνη”, που ο Ποντίφικας υπενθυμίζει στο μήνυμα που φτάνει ταυτόχρονα με την τελετή εγκαινίων, εν μέσω των αυστηρών κανόνων που επιβάλλονται από την πανδημία και τα εξίσου αυστηρά μέτρα ασφαλείας: Σας προσφέρω τις εγκάρδιες ευχές μου και τη διαβεβαίωση των προσευχών μου με τις οποίες ζητώ: ότι ο Παντοδύναμος Θεός θα σας δώσει σοφία και δύναμη κατά την άσκηση του υψηλού σας αξιώματος. Υπό την ηγεσία σας, μπορεί ο αμερικανικός λαός να συνεχίσει να αντλεί δύναμη από τις υψηλές πολιτικές, ηθικές και θρησκευτικές αξίες που έχουν εμπνεύσει το έθνος από την ίδρυσή του.

Έτσι, το βλέμμα του Πάπα πηγαίνει στο έργο που θα πρέπει να ξεκινήσει ο νέος ηγέτης του Λευκού Οίκου στη χώρα, ο οποίος σήμερα θρηνεί για περισσότερους από 400.000 θανάτους από το Covid-19 και ο οποίος έκλεισε πρόσφατα ένα χρόνο που χαρακτηρίζεται από διαμαρτυρίες, έντονες δημόσιες συζητήσεις και φυλετικά ζητήματα. Ας είναι έργο που χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη, ελευθερία και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια:

Σε μια εποχή που οι σοβαρές κρίσεις πλήττουν την ανθρώπινη οικογένειά μας απαιτούν διορατικές και ενοποιημένες απαντήσεις, προσεύχομαι οι αποφάσεις σας να καθοδηγούνται από την ανησυχία για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από αυθεντική δικαιοσύνη και ελευθερία, μαζί με τον αμετάβλητο σεβασμό των δικαιωμάτων και αξιοπρέπεια κάθε ατόμου, ειδικά των φτωχών, των ευάλωτων και αυτών που δεν έχουν φωνή.

Το “America United” είναι το θέμα που επέλεξε ο νέος πρόεδρος Μπάιντεν για τη σημερινή τελετή, για να υπογραμμίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση που τον περιμένει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και η προσευχή του Πάπα επιστρέφει επίσης σε αυτό με παρόμοιο τρόπο, λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Καπιτόλιο στο Angelus της Κυριακής 10 Ιανουαρίου, προέτρεψε το αίσθημα ευθύνης και την προώθηση της συμφιλίωσης: Ζητώ επίσης από τον Θεό, την πηγή όλης της σοφίας και της αλήθειας, να καθοδηγήσει τις προσπάθειές σας για την προώθηση της κατανόησης, της συμφιλίωσης και της ειρήνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και μεταξύ όλων των εθνών του κόσμου, προκειμένου να προωθηθεί το καθολικό κοινό καλό.

Με αυτά τα συναισθήματα, επικαλούμαι ευχαρίστως μια πληθώρα ευλογιών για εσάς, την οικογένειά σας και τον αγαπημένο Αμερικανό λαό.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου