«Να μην δείχνουμε ανοχή στον ρατσισμό»

«Να μην δείχνουμε ανοχή στον ρατσισμό»

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κοινωνική αναταραχή» στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και κάλεσε για εθνική συμφιλίωση.

«Φίλοι μου, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ή να κάνουμε τα στραβά μάτια στον ρατσισμό και τον αποκλεισμό καμίας μορφής και πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο Πάπας, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του, η οποία έγινε παρουσία μόνο επισκόπων, εξαιτίας των περιορισμών στις συναθροίσεις.

Την ίδια ώρα, ο Ποντίφηκας προειδοποίησε πως «τίποτα δεν κερδίζεται με τη βία, ενώ αντίθετα πολλά χάνονται».

Ο Φραγκίσκος είπε ότι προσεύχεται «για την ανάπαυση της ψυχής του Τζορτζ Φλόιντ και όλων εκείνων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της αμαρτίας του ρατσισμού». Παράλληλα έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή: Associated Press

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου