“Να ενεργήσουμε κατά της εμπορίας προσώπων και τις νέες μορφές δουλείας”

"Να ενεργήσουμε κατά της εμπορίας προσώπων και τις νέες μορφές δουλείας"

«Καλώ όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να ενεργήσει κατά της εμπορίας προσώπων και τις νέες μορφές δουλείας». Αυτό το tweet που ξεκίνησε χθες από τον Πάπα Φραγκίσκο από @Pontifex λογαριασμό του. Πάλι ο Ποντίφικας επιστρέφει στο θέμα ντοπισμό της εμπορίας ανθρώπων – όπως είπε και σε άλλες περιπτώσεις – "είναι μία από τις πιο επώδυνες ανοιχτές πληγές» του σημερινού κόσμου.

"Μια σύγχρονη μορφή δουλείας, η οποία παραβιάζει την αξιοπρέπεια, το δώρο του Θεού, σε τόσους πολλούς από τους αδελφούς και τις αδελφές μας και είναι ένα πραγματικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο Άγιος Πατέρας, ο οποίος καλεί όλους  να κάνουν ό, τι μπορούν για να γνωρίσουν τη σοβαρότητα του φαινομένου, έτσι ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της ευαισθητοποίησης του κοινού και η βελτίωση του «συντονισμού» από την πλευρά των κυβερνήσεων, των δικαστικών αρχών, των νομοθετικών και κοινωνικών λειτουργών.

Μεταξύ των προκλήσεων που αναφέρονται από τον  Πάπα είναι  η αδιαφορία ενώπιον μιας πραγματικότητας στην οποία ενεργούν "ισχυρά οικονομικά συμφέροντα." Πράγματι,  ο Πάπας έχει επανειλημμένως τονίσει ότι «μία από τις προκλήσεις σε αυτό το έργο της ευαισθητοποίησης, της εκπαίδευσης και του συντονισμού είναι μια κάποια αδιαφορία, ακόμα και συνενοχή, μια τάση από  μέρους πολλούς  να στρέφουν το πρόσωπό τους από την άλλη πλευρά, ενώ ενεργούν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και  δίκτυα εγκληματικά."

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου