Μήνυμα Βαρθολομαίου προς χριστιανούς και μουσουλμάνους της Κω

Μήνυμα Βαρθολομαίου προς χριστιανούς και μουσουλμάνους της Κω


Την συμπαράσταση της Μητέρας Εκκλησίας στο λαό της σεισμόπληκτης Κω και στoν κλήρο του νησιού, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, Ναθαναήλ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του νωρίς σήμερα το πρωί. Ο κ. Ναθαναήλ ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τις ζημιές που υπέστησαν τόσο ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου όσο και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι οικισμοί και οι υποδομές του νησιού.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητρόπολη και το δήμαρχο της Κω, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε και μήνυμα που δημοσιοποιεί, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου, και το οποίο απευθύνεται στον Μητροπολίτη και στο ποίμνιο της ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και στη μουσουλμανική κοινότητα του νησιού μέσω του δημάρχου του νησιού:

«Κατώδυνοι επληροφορήθημεν εν τω Οικουμενικω Πατριαρχείου περί του επισυμβάντος καταστρεπτικού σεισμοῦεν τη θεοσώστῳυμών Επαρχίᾳκαι σπεύδομεν να εκφράσωμεν τη υμετέρα αγαπητή Ιερότητι, τω κ. Δημάρχω, τω ποιμνίω υμών καὶτη μουσουλμανική της
Νήσου Κοινότητι τήν εξ όλης ψυχής συμπάθειαν καί συμπαράστασίν μας, ευχόμενοι ταχείαν επούλωσιν των πληγών, υπομονήν, θάρρος καί τήν άνωθεν προστασίαν, προς απρόσκοπτον συνέχισιν της ειρηνικής ζωής καί των δημιουργικών σας έργων. Η ευλογία της Μητρός Εκκλησίας καί η πατρική στοργή του Πατριάρχου σας είναι αμέριστος μαζί σας.»

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Κω και Νισύρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιον τρόπο μπορεί να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει.
 
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου