Μήνυμα του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου π. Νικολάου για την παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της δημιουργίας

Μήνυμα του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου π. Νικολάου
για την  παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της δημιουργίας 

Προς 
κάθε άνθρωπο καλής θέλησης της Εκκλησιαστική μας Περιφερείας

Αγαπητοί μου,

Η  1η Σεπτεμβρίου  κάθε έτους, έχει οριστεί  από την Εκκλησία Ανατολής και Δύσης ως ημέρα προσευχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Παναγιότατος Οικουμενικός πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ετοίμασαν κοινό μήνυμα  για την ημέρα αυτή.

Η πρωτοβουλία αυτή μας ενθουσιάζει!

Και αυτό διότι οι δύο επικεφαλής των Αδελφών Εκκλησιών ενώνουν τη δύναμη της προσευχής τους και της φωνής τους και ζητούν από τους κυβερνώντες, αλλά και από  τους θεσμούς και τους ανθρώπους καλής θέλησης να  επιλέξουν μία συμπεριφορά σεβασμού και ευθύνης απέναντι στη δημιουργία:  «Καλούμε όσους κατέχουν ρόλους επιρροής,  να ακούσουν την κραυγή  της γης  και την κραυγή των φτωχών, που περισσότερο από όλους μας υποφέρουν από τις οικολογικές  ανισορροπίες».

Παρακαλώ τους εφημερίους μας, την 1η Σεπτεμβρίου που είναι και η πρώτη Παρασκευή του μήνα, να ζητήσουν από τους πιστούς που θα εκκλησιαστούν, να ενώσουν Πανάγιο Πνεύμα να φωτίσει όλους μας και να αναλάβουμε τις μικρές ή μεγάλες ευθύνες μας για την προστασία της δημιουργίας. Να αποφεύγουμε να καταστρέφουμε τον επίγειο αυτό παράδεισο με βλαβερές ενέργειες ρύπανσης, πυρκαγιών,  παράλογων και επικίνδυνων πρωτοβουλιών που μπορούν να  γκρεμίσουν  από τη μια στιγμή στην άλλη το κοινό σπίτι των άλογων ζώων και των λογικών ανθρώπων.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω και πάλι να  συγχαρώ  και να συμβουλεύσω τη στήριξη  των πρωτοβουλιών  που αναλαμβάνει συνεχώς και επιτυχώς ο Σύλλογος «Οι φίλοι του πρασίνου»  στο νησί της Τήνου για τον εμπλουτισμό του περιβάλλοντος.

Είθε η φετινή παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της δημιουργία να μας εμπνεύσει σκέψεις και ιδέες που θα συμβάλλουν  μαζί με την προσευχή μας στο σκοπό για τον οποίο ορίστηκε αυτή η ημέρα, δηλαδή η 1η Σεπτεμβρίου.

 

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου