ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2019

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΡΗΣ ΚΑΘ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2019
 

Αγαπητοί  μου  αδελφοί και αδελφές,

Ένας χρόνος τελειώνει και ένας καινούριος  έρχεται.

Αποχαιρετούμε το σωτήριο έτος 2018 και σε λίγο θα υποδεχθούμε ένα νέο σωτήριο έτος, το  2019.

Ο καθένας μας, ας κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που περνά και καταγράφεται στην  ιστορία μας.  Ίσως διαπιστώσουμε  όλοι μας, ότι το ποτήρι της ζωής μας θα έχει λίγο ή πολύ κενό.

Πόσες χάρες και πόσες ευλογίες  μας έδωσε ο Κύριος στη χρονιά που φεύγει! Ας σκεφθούμε μόνο το δώρο της ζωής. Εάν φθάσαμε μέχρις  εδώ,  είναι διότι Εκείνος το θέλησε. Το γνωρίζουμε καλά, ότι ήταν μια ζωή με χαρές και λύπες με τις λίγες ή τις πολλές δυσκολίες της, τις μικρές ή και τις μεγάλες πίκρες της. Μην παραλείψουμε ταπεινά και με ειλικρίνεια  να αναγνωρίσουμε  τις ελλείψεις και τις αμαρτίες μας και να ζητήσουμε το έλεος και τη χάρη του Ενός και Τριαδικού Θεού μας.

Η Εκκλησία μας, κάθε πρωτοχρονιά, γιορτάζει τη Μητρότητα της Παναγίας και την παγκόσμια ημέρα της ειρήνης. Με τη διπλή αυτή γιορτή συνεχώς μας υπενθυμίζει ότι  ο Λόγος του Θεού σαρκωθείς εκ  Πνεύματος και Μαρίας Παρθένου  είναι ο Άρχοντας της ειρήνης. Είναι ο Εμμανουήλ «ο   Κύριος μαζί μας» και ο Απόστολος Παύλος μας επαναλαμβάνει: «όταν Εκείνος είναι μαζί μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας;»

Ναι αδελφοί μου και αδελφές, μη το ξεχνούμε ποτέ ότι: « Ο Κύριος είναι μαζί μας». Είναι η ελπιδοφόρα διαβεβαίωση  που θα μας βοηθήσει να ενεργοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα δώρα που ο Θεός μας έδωσε.

Εύχομαι σε όλους και σε όλες  μια χρονιά ειρήνης και χαράς. Να ζήσουμε μέσα στο φως του Θεού την κάθε μέρα μας  και έτσι καθημερινά  να γινόμαστε οικοδόμοι της αληθινής ειρήνης, βιώνοντας  έμπρακτα την αδελφική συνύπαρξη με τον διαφορετικό από μας συνάνθρωπο. Η στοργή και η αγάπη για κείνους που υποφέρουν, η ευσπλαχνία και η συγνώμη για όσους δυσκολεύουν τη ζωή  τους και τη ζωή μας, να  είναι το χαρακτηριστικό μας για τη νέα αυτή χρονιά.

Σ’ ένα κομματιασμένο κόσμο που συχνά ξεχνά τι είναι η ειρήνη, η ηρεμία και η γαλήνη,σε έναν κόσμο  εθισμένο πλέον σε όλα  που δεν σκανδαλίζεται ούτε ενώπιον  της μοναξιάς, του ξεριζωμού, της απομόνωσης των ηλικιωμένων, των φτωχών,  των χωρισμένων οικογενειών. Σ’ ένα κόσμο σκληρό,  που για οικονομικά συμφέροντα οι άνθρωποι σιωπούν εναντίον εκείνων που κατασκευάζουν  όπλα μαζικής καταστροφής και δεν συγκινούνται για τα αθώα θύματα των πολέμων και της τρομοκρατίας, που αναγκάζουν τόσους συνανθρώπους μας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους  και τόπους τους και να γίνουν πρόσφυγες  και μετανάστες σε ξένες χώρες που συχνά δεν βρίσκουν φιλοξενία και ανθρωπιά, οφείλουμε να συνεχίσουμε ως Εκκλησία τον καλό αγώνα μας για να υπάρξει σε κάθε γωνιά της γης το πολύτιμο αγαθό της ειρήνης.

Σε όλους σας, εύχομαι το έτος 2019 να είναι μια καλή χρονιά. Να είναι έτος ειρήνης. Ευλογημένο στο όνομα του Ιησού  του Άρχοντα της ειρήνης και με την προστασία της Μεγαλόχαρης Παναγίας, Βασίλισσας της ειρήνης!
 

                        Τήνος 30/12/2018

Καλή χρονιά!
+Νικόλαος

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου