ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Τήνος 8/3/2018

ΜΗΝΥΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Αγαπητές μου,

Εσείς οι γυναίκες, χάρη στην κλήση σας και την αποστολή σας,  έχετε στα χέρια σας και  τις ηθικές τύχες της ανθρωπότητας, όχι μόνο επειδή  είστε το «ιερό»,  όπου αναπτύσσεται το μυστήριο της ζωής, αλλά και διότι ζώντας δίπλα  στον άνδρα, ως  σύζυγοι και μητέρες, κρατάτε στα χέρια σας  τις καρδιές τους  και επομένως την εξουσία  και τη δύναμη  να τις προσανατολίζετε  και να τις κατευθύνετε.

Δεν υστερείτε ούτε στο καθήκον  των προνομιούχων και αναντικατάστατων παιδαγωγών. Μένετε κοντά στα παιδιά σας, όπως μόνο μια μητέρα μπορεί να σταθεί. Τα κατανοείτε, τα καθοδηγείτε και τα διορθώνετε με εκείνη την τρυφερότητα και ευαισθησία  που μόνο μια μητρική καρδιά διαθέτει.  

Συνοδεύετε τα παιδιά σας και στη θρησκευτική πορεία τους. Με τη δική σας  μαρτυρία πίστης  τους μεταδίδετε τη χαρά που νιώθετε όταν βιώνετε την προσωπική σας πίστη.

Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί, με τις ικεσίες της Παναγίας της κατ’ εξοχήν γυναίκας, Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.

 

Με αγάπη Χριστού
+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου