Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Νικολάου για την πρωτοχρονιά 2021

+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ – ΠΑΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΑΝΔΡΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΟΣΤ. ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΣ ΚΑΘ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΙΟΥ – ΛΕΣΒΟΥ – ΣΑΜΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2021 

 xristugena_xinara_2020_53.JPG

Αρχίζουμε αυτό το νέο σωτήριο έτος του Κυρίου 2021 στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, προς την οποία απευθύνουμε τη Δοξολογία μας και την Ευχαριστία μας για όσα επιτέλεσε στο λαό του και στην Εκκλησία Του κατά το σωτήριο έτος 2020 που ήδη πέρασε στην ιστορία.

Επικαλούμαι το έλεός του Θεού και την ευσπλαχνία Του πάνω σε όλους μας για τις ακούσιες και εκούσιες παραλείψεις μας κατά την χρονιά που πέρασε και ζητούμε την ευλογία του και τη χάρη του για τη νέα χρονιά που λίγες ώρες πριν ανέτειλε, την οποία επιθυμούμε να διάγουμε με ειρήνη, αγάπη και αδελφοσύνη.

Επικαλούμαι την ευλογία του Θεού πάνω σε όλους τους Ποιμένες της Εκκλησίας του Χριστού και στους αρχηγούς όλων των θρησκειών που με ειλικρινή καρδιά αναζητούν το Θεό. Είθε ο Κύριος με το Πνεύμα του το Άγιο να φωτίσει όλους μας για να ανακαλύψουμε την παρουσία του Θεού μέσα στον κόσμο, να τον δοξάσουμε για το μεγάλο έργο της Δημιουργίας, και της Θείας Του Πρόνοιας για την κάθε μια και τον καθένα.

Προσεύχομαι για τον Άγιο Πατέρα, τον Πάπα Φραγκίσκο, όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, ιερείς, ιερομονάχους, μοναχές και μοναχές και όλα τα λαϊκά μέλη της. Προσεύχομαι την αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία, τους Ποιμένες της και το χριστεπώνυμο πλήρωμά.

Ζητώ την ευλογία του Θεού πάνω στους κοσμικούς άρχοντες μας, τους οποίους εκτιμώ και τιμώ, διότι θεωρώ ευλογημένη την αποστολή τους, όταν αυτή σωστά και δίκαια επιτελείται με σκοπό την υπηρεσία στον άνθρωπο.

Η Καθολική Εκκλησία Νάξου – Πάρου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου – Χίου – Λέσβου και Σάμου ανοίγει την αγκαλιά της σε όλους και σε όλες. Είναι πάντα έτοιμη να συνεργαστεί με κάθε άνθρωπο, θεσμό και οργανισμό, ώστε μαζί να προσφέρουμε σ’ αυτό τον τόπο ένα πνευματικό και υλικό έργο αντάξιο του ανθρώπου και της ιστορίας του τόπου.

Η πολυτέλεια της αυτοτέλειας είναι λάθος, ενώ η αποδοχή της συμπληρωματικότητας είναι αρετή. Η συνεργασία και η αλληλοσυμπλήρωση του έργου του ενός από το έργο του άλλου, δεν είναι απλά επιθυμητή, αλλά είναι απαραίτητη.

Το έτος 2020 πριν μας αποχαιρετήσει, κατάφερε ν’ αλλάξει τη γνώμη που είχαμε γι’ αυτό. Πριν φύγει μας πρόσφερε την απάντηση του Θεού, ο οποίος απαντώντας στις τόσες προσευχές μας, φώτισε τους επιστήμονες της υγείας να ανακαλύψουν, σε χρόνο απίστευτο, το αποτελεσματικό εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Τώρα, γεμάτοι ελπίδα και αισιοδοξία, υποδεχόμαστε το έτος 2021 με τη δική του ιστορική επέτειο, έτοιμοι για ένα νέο πνευματικό, εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό ξεκίνημα.

Με αυτές τις σκέψεις και τις προθέσεις, ας απευθύνομε τις ικεσίες μας προς την κοινή Μητέρα των Χριστιανών, της οποίας τη Μητρότητα γιορτάζουμε την πρώτη ημέρα κάθε χρόνου και να της ζητήσουμε “να πρεσβεύει υπέρ ημών” στον Άρχοντα της ειρήνης, ώστε το Πνεύμα το Άγιο να φωτίζει τους κατασκευαστές και εμπόρους των όπλων, να συνετιστούν και να συμβάλουν στην επί γης ειρήνη, που δυστυχώς ακόμη είναι τόσο πληγωμένη.

Ας συνεργαστούμε όλοι, χρησιμοποιώντας τα πνευματικά μέσα που διαθέτει η Εκκλησία και τα υλικά που προσφέρει η Πολιτεία, ώστε να βασιλεύει πάνω στη γη: η σύνεση, η λογική, η ανθρώπινη ευαισθησία, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός της ζωής.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους το νέο έτος 2021 να είναι αληθινά από το Θεό ευλογημένο, και για τους ανθρώπους ευτυχισμένο.
ΑΜΗΝ.

Τήνος 29/12/2020
+ Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου