Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Νικολάου για τα Χριστούγεννα 2020

 

 Arx_Nikolaos_2.jpg

+Νικόλαος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Πάρου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου

Αποστολικός Τοποτηρητής Καθ. Επισκοπής Χίου – Λέσβου – Σάμου

Προς την Εκκλησία μας

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,

Αγαπητά μου παιδιά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι για όλους μας διαφορετικά, διότι καλούμαστε να τα γιορτάσουμε τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται για το καλό όλων μας.

Οι Εκκλησιές μας, μικρές ή μεγάλες, παρά τη θέλησή σας και την επιθυμία μας δε θα είναι φέτος ασφυκτικά γεμάτες. Εύχομαι όμως να είναι ασφυκτικά γεμάτες οι καρδιές μας από την παρουσία του Χριστού.

Μην ξεχνάτε αδελφοί, αδελφές μου και αγαπητά μου παιδιά, ότι η εορτή των Χριστουγέννων, δε μας υπενθυμίζει μόνο την ιστορική γέννηση του Χριστού, που έγινε πριν από 2020 χρόνια και την προσμονή μας για το δεύτερο ερχομό Του, αλλά και την καθημερινή παρουσία Του στη ζωή μας.

Τις Άγιες αυτές ημέρες, η σκέψη μου, συνοδευόμενη από την προσευχή μου, βρίσκεται κοντά σας: στη Νάξο, την Πάρο, την Τήνο, την Άνδρο, τη Μύκονο. Βρίσκεται στα ακριτικά νησιά μας, τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο, όπου ο μικρός Ιησούς βιώνει τη σημερινή παγερή φάτνη Του στο πρόσωπο τόσων μικρών αδελφών Του και αδελφών μας.

Αγαπητοί μου, σας εύχομαι η Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, να φέρει υγεία ψυχική και σωματική στην καθεμιά και στον καθένα σας και ευτυχία στις οικογένειές σας. Να διώξει το σκοτάδι και το φόβο της πρόσκαιρης πανδημίας. Με την πίστη μας και τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη, ας διώξουμε τους κινδύνους και τους φόβους μας και όταν τα λαμπιόνια από τους δρόμους και τις πλατείες μας σβήσουν, να μείνει στις καρδιές όλων το μόνο Φως που είναι ο γεννημένος, ως άνθρωπος, Χριστός.

Όσοι θα έχετε τη δυνατότητα και τη χαρά, να καθίσετε στο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι, βάλτε και μία καρέκλα με την εικόνα του Ιησού. Ο Θεός θέλησε να γίνει άνθρωπος για να μένει μαζί μας στο σπιτικό μας, στην πόλη και το χωριό μας, γι’ αυτό και η Εκκλησία μας πάντα τον προσκαλεί λέγοντάς Του: «Μείνε μαζί μας Κύριε»!

Καλά Χριστούγεννα! Καλές γιορτές, ευλογημένο και ευτυχισμένο το 2021.

Τήνος 23/12/2020

Ο επίσκοπός σας

+Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου