ΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ για την πραγματοποίηση της επανάστασης της αγάπης

ΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ 
για την πραγματοποίηση της επανάστασης της αγάπης

Είθε το παράδειγμα ζωής της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, “προνομιούχος μάρτυρας της αγάπης και της γενναιόδωρος προσοχής προς τους φτωχούς και τους τελευταίους, να συμβάλλει στο  να φέρει  όλο και περισσότερο τον Ιησού στο κέντρο  της ζωής και στο να ζούμε  γενναιόδωρα  το Ευαγγέλιό του, με τη συνεχή άσκηση  έργων ευσπλαχνίας  για να είμαστε οικοδόμοι ενός καλύτερου μέλλοντος , φωτισμένο  από τη λάμψη της αλήθειας”.

Αυτό ευχήθηκε ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος στο τηλεγράφημα που έστειλε στον π.  Bernardo Cervellera, διευθυντή  του Πρακτορείου ειδήσεων , με την ευκαιρία του Διεθνούς Συμποσίου  που το Γραφείο ειδήσεων  Ποντιφικό Ινστιτούτο Εξωτερικών Αποστολών , διοργάνωσε   το  Pontificia Università Urbaniana, εν όψει της αγιωνυμίας  της 4ης Σεπτεμβρίου.

Το κείμενο που υπογράφει ο Καρδινάλιος  Γραμματέας της Αγίας Έδρας  Pietro Parolin, ο Πάπας  απευθύνεται στην Αειπάρθενο Θεοτόκο  Μαρία «Μητέρα κάθε παρηγοριάς» προσευχόμενος» ώστε «οι ευλαβείς της Μητέρας Τερέζας μιμούμενοι τον αποστολικό  ζήλο, να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν  εκείνη την επανάσταση της  στοργής που έζησε και δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς. Με την ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση του προς τους μικρούς».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Άγγελος Κυρίου,  Κυριακή 23-8-2026

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΙΔ’ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου  Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Το Ευαγγέλιο αυτής της Κυριακής (Μτ

H_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

24 Αυγούστου 2026 ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να