ΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ για την πραγματοποίηση της επανάστασης της αγάπης

ΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ 
για την πραγματοποίηση της επανάστασης της αγάπης

Είθε το παράδειγμα ζωής της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, “προνομιούχος μάρτυρας της αγάπης και της γενναιόδωρος προσοχής προς τους φτωχούς και τους τελευταίους, να συμβάλλει στο  να φέρει  όλο και περισσότερο τον Ιησού στο κέντρο  της ζωής και στο να ζούμε  γενναιόδωρα  το Ευαγγέλιό του, με τη συνεχή άσκηση  έργων ευσπλαχνίας  για να είμαστε οικοδόμοι ενός καλύτερου μέλλοντος , φωτισμένο  από τη λάμψη της αλήθειας”.

Αυτό ευχήθηκε ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος στο τηλεγράφημα που έστειλε στον π.  Bernardo Cervellera, διευθυντή  του Πρακτορείου ειδήσεων , με την ευκαιρία του Διεθνούς Συμποσίου  που το Γραφείο ειδήσεων  Ποντιφικό Ινστιτούτο Εξωτερικών Αποστολών , διοργάνωσε   το  Pontificia Università Urbaniana, εν όψει της αγιωνυμίας  της 4ης Σεπτεμβρίου.

Το κείμενο που υπογράφει ο Καρδινάλιος  Γραμματέας της Αγίας Έδρας  Pietro Parolin, ο Πάπας  απευθύνεται στην Αειπάρθενο Θεοτόκο  Μαρία «Μητέρα κάθε παρηγοριάς» προσευχόμενος» ώστε «οι ευλαβείς της Μητέρας Τερέζας μιμούμενοι τον αποστολικό  ζήλο, να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν  εκείνη την επανάσταση της  στοργής που έζησε και δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς. Με την ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση του προς τους μικρούς».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου