Μικρές ειδήσεις

Μικρές ειδήσεις

1.Mόνιμοι Διάκονοι

Στη Ρώμη την ενορία Αγ Στανίσλαου Κοτσκα την έχει υπό ευθύνη του ο Andrea Sartori. ο οποίος κατοικει στο "Παπαδικό" με τη γυναίκα του Laura και με τα 4 παιδιά του, 3 αγόρια 20, 19 και 17 ετών αντίστοιχα και μια μικρή κόρη 10 ετών στην Ιταλία υπάρχουν 4.600 μόνιμοι διάκονοι 87,45% με οικογένεια. 8,42% άγαμοι και 0,35% χήροι 32,69% είναι υπάλληλοι, υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικοί, εργάτες, έμποροι 71,6%εκτελούν καθήκοντα σε ενορίες και 15,4% στην Επισκοπή

2.Ο Πάπας στο ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ (Αραβικά Εμιράτα)

3 με 5 Φεβρουαρίου 2019 ο Πάπας θα επισκεφθεί τα Αραβικά Εμιράτα για να λάβει μέρος στο θρησκευτικό συνέδριο της παγκόσμιας Αρμονίας των ανθρώπων μέσω της Θρησκείας, οι καθολικοί στα Αραβικά Εμιράτα ανέρχονται στις 700.000 άτομα, κυρίως εργάτες από κράτη της περιοχής. κυρίως Φιλιππίνες και Ινδία.οι Ενορίες είναι επτά.

Ο Πάπας , στο τέλος του Angelus την Κυριακή, άναψε ένα κερί ως σύμβολο ελπίδας ειρήνης για τη Συρία, η οποία εδώ και 8 χρόνια βασανίζεται από τον πόλεμο. . ζήτησε να προσευχηθούμε για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής να παραμείνουν εκεί ως μάρτυρες του ελέους του Θεού, της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης. Αυτή η φλόγα ελπίδας να φθάσει σε όλους όσους υποφέρουν σε συγκρούσεις και εντάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου πρόσθεσε επίσης "ο Κύριος να Συγχωρέσει όσους κάνουν Πολέμους"

4.Τρία εκατομμύρια χριστιανοί σε διωγμό ανά τον κόσμο

1 στους 7 χριστιανούς στο κόσμο διώκεται για την πίστη τους.
Και αυτό συμβαίνει κυρίως σε 38 χώρες, 21 χώρες αναφέρονται ως «διώκτες» του χριστιανισμού: Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία, Μπανγκλαντές, Βιρμανία, Κίνα, Βόρεια Κορέα, Ερυθραία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράκ, Λιβύη, Νίγηρας, Νιγηρία, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Συρία, Σομαλία, Σουδάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, και Υεμένη.

Σε 17 χώρες γίνονται θρησκευτικές διακρίσεις 61% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες όπου δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία. Στα 11% υπάρχει θρησκευτικός διωγμός. 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου