Μια ζωή που προσφέρεται για τον Ιησού, την Εκκλησία και τον Πάπα

Μια ζωή που προσφέρεται για τον Ιησού, την Εκκλησία και τον Πάπα

Πολλοί περίμεναν την ανακοίνωση της Μακαριωνυμίας του Carlo Acutis, τον μεγαλοφυή της επιστήμης των υπολογιστών που αγαπούσε βαθιά την Θεία Ευχαριστία. Λόγω της πανδημίας, η ημερομηνία μετατέθηκε για τον Οκτώβριο, όπως επισημαίνει ο Καρδινάλιος Angelo Becciu, πρόεδρος του Ρωμαϊκού Δικαστηρίου για τους Αγίους:

Εκλαμπρότατε, πως φτάσαμε σε αυτή την ημερομηνία;
Απ. – Με έναν πολύ απλό τρόπο. Είχε οριστεί μια ημερομηνία, στη συνέχεια όλοι μας γνωρίζουμε πώς πήγαν τα πράγματα λόγω της πανδημίας που, στην πραγματικότητα, δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τόσων σημαντικών τελετών. Έτσι, μαζί με τον επίσκοπο της Ασίζης συμφωνήσαμε η τελετή να πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου. Ελπίζουμε ότι λίγο περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι σήμερα θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην τελετή εκείνη τη στιγμή. Μεταξύ άλλων, η τελετή θα πραγματοποιηθεί μόλις δύο ημέρες πριν από την επέτειο του θανάτου του, διότι πέθανε στις 12 Οκτωβρίου του 2006. Έτσι, συμφωνήσαμε σε αυτήν την ημερομηνία. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να παρευρεθούν οι άνθρωποι, αλλιώς θα υπάρχει η δυνατότητα ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή μέσω streaming.

Ο Carlo Acutis είναι ένα παράδειγμα πίστης για τους νέους μας και για όλους μας …
Απ. – Φυσικά. Μας επηρεάζει η ωριμότητα αυτού του αγοριού. Πέθανε σε ηλικία 15 ετών και είχε αναπτύξει μια υπέροχη, υποδειγματική γνώση της πίστης. Ήταν αγόρι όταν ερωτεύτηκε την Θεία Ευχαριστία, και στη συνέχεια έστρεψε την αφοσίωσή του στην Παναγία. Ήταν κατηχητής, κατάφερε να μεταδώσει την πίστη στα παιδιά, όχι μόνο στην κλασική μορφή των συναντήσεων, αλλά και εκμεταλλεύτηκε τα μέσα της τεχνολογίας. Πραγματοποίησε μια εργασία με τα μέσα της πληροφορικής που είχε στα θέματα της πίστης. είχε μια ιστοσελίδα που αφορούσε τα ευχαριστιακά θαύματα. Έτσι αυτός ο νέος έζησε στο έπακρο την πίστη του. Επίσης εντυπωσιακές είναι οι λέξεις που εκφράστηκαν τις τελευταίες του ημέρες. Είπε: «Θέλω να προσφέρω όλα τα δεινά μου για τον Κύριο, για τον Πάπα και για την Εκκλησία. Δεν θέλω να κάνω το Καθαρτήριο. Θέλω να πάω κατευθείαν στον Παράδεισο». Στα 15 του! Ένα αγόρι που μιλάει έτσι μας αγγίζει και νομίζω ότι μας τονώνει όλους να μην αστειευόμαστε με την πίστη μας, αλλά να την παίρνουν στα σοβαρά.

Ο αυτοκινητόδρομος προς τον Παράδεισο
Το πρόσωπο ενός καλού αγοριού, το καθαρό χαμόγελο, από το βλέμμα που στράφηκε στον Ουρανό και η καρδιά φλεγμονή από την αγάπη για τον Ιησού που αφηγούνταν στα παιδιά του κατηχητικού, στον υπηρέτη που μεταστράφηκε στον χριστιανισμό, στους φτωχούς που συναντούσε στην l’Opera San Francesco στο Μιλάνου. Σε μόλις 15 χρόνια ζωής, ο Carlo Acutis είχε γευτεί τον Παράδεισο, στη αφιέρωση του στους άλλους, στη βιασύνη να κάνει στον κόσμο γνωστό, μέσω νέων τεχνολογιών, την ομορφιά του Λόγου του Θεού, καθώς και την αναζωογόνηση που προέρχεται από την απαγγελία του Ροδαρίου και την αξία της Θείας Ευχαριστίας, τον «αυτοκινητόδρομο προς τον Παράδεισο».

Στην Ασίζη η Μακαριωνυμία
Η Μακαριωνυμία του θα πραγματοποιηθεί στην Ασίζη, τον τόπο ταφής, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 4 μ.μ. στην παπική Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου. «Το νέο – υπογράμμισε ο Σεβασμιότατος Domenico Sorrentino, επίσκοπο της επισκοπής Assisi-Nocera Umbra-Gualdo Tadino – αποτελεί μια ακτίνα φωτός σε αυτούς τους μήνες κατά τους οποίους έχουμε αντιμετωπίσει τη μοναξιά και την αποστασιοποίηση βιώνοντας την πιο θετική πτυχή του Διαδικτύου, μια τεχνολογία επικοινωνίας για την οποία ο Carlo είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο». Μια Μακαριωνυμία – εξήγησε ο ιεράρχης – που μας θα ενθαρρύνει όλους.

Σεβάσμιος από το 2018
Ο Carlo Acutis, γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 3 Μαΐου 1991 και πέθανε στη Monza λόγω της φλεγμονώδους λευχαιμίας στις 12 Οκτωβρίου 2006, κηρύχθηκε Σεβάσμιος στις 5 Ιουλίου 2018. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τα λείψανα του μεταφέρθηκαν στο Προσκύνημα του Spogliazione στη Ασίζη. Αναγνωρίστηκε σε αυτόν το θαύμα ενός Βραζιλιάνου βρέφους, το οποίο συνέβη το 2013. Το βρέφος υπέφερε από σημαντικές πεπτικές διαταραχές, με μια σπάνια ανατομική ανωμαλία του παγκρέατος, αλλά η χειρουργική επέμβαση δεν πραγματοποιήθηκε. Η οικογένεια και η κοινότητά της ζήτησαν τη μεσολάβηση του Carlo για να σώσει το παιδί τους.

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου