Μια χώρα που περιμένει τον Ιησού και τον Φραγκίσκο

Μια χώρα που περιμένει τον Ιησού και τον Φραγκίσκο

Μια_Χώρα_που_περιμένει.jpeg

Προσευχήσου γιατί είμαστε παιδιά ελπίδας. Είναι η εγκάρδια προτροπή που, σε αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων, που συγκλονίζεται από την πανδημία, απευθύνει ο βοηθός Επίσκοπος του Πατριαρχείου Βαβυλώνας των Χαλδαίων, Σεβασμιότατος Shlemon Wardun.

Αυτές τις μέρες το βλέμμα μας πρέπει να στραφεί προς τον Σωτήρα, προς το Βρέφος Ιησού που δίνει χαρά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Ιράκ, πρόσθεσε ο Σεβασμιότατος Warduni, το πιο αναμενόμενο δώρο είναι αυτό της αυθεντικής ειρήνης.

Τα φώτα είναι πάντα η σωτηρία που μας έχει δώσει ο Κύριος μας. Έγινε άνθρωπος σαν εμάς και, γι ‘αυτό, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Κύριο. Πρέπει πάντα να ζητούμε συγχώρεση από τον Κϋριο. Αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά αρνητικά πράγματα. Πρώτα απ ‘όλα ο κορωνοϊός. Και υπάρχουν πράγματα που μας βλάπτουν: Έθνη που θέλουν να δημιουργήσουν αρνητικά πράγματα και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν πόλεμο χωρίς να θυμούνται τον Θεό που μας έσωσε και που μας έφερε σε αυτόν τον κόσμο για να μας φέρει πίσω σε Αυτόν μετά το θάνατο.

Ο Σεβασμιότατος Warduni, όταν μιλά για αρνητικά πράγματα, αναφέρεται στην τρομοκρατική ιδεολογία που δυστυχώς εξακολουθεί να αιωρείται σαν φάντασμα στο Ιράκ.

Ομάδες και άνθρωποι που θέλουν ακόμα πόλεμο …

– Υπάρχουν μερικά έθνη που μιλούν για πόλεμο, για τα δικά τους συμφέροντα. Υπάρχουν επίσης κόμματα που, αντί να χτίζουν το έθνος, υποστηρίζουν ιδεολογίες ενάντια στον άνθρωπο. Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν πόλεμο είναι τρομερό πράγμα. Είμαστε όλοι λυπημένοι γι’ αυτά που συμβαίνουν. Και ζητάμε από το Βρέφος Ιησού, μέσω της μητέρας του, της Παναγίας, να βάλει μια ιδιαίτερη χάρη στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Φέτος προστίθεται μια άλλη προσμονή στην αναμονή της γέννησης του Ιησού είναι η αναμονή της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα μας.

– Αυτή είναι μια χάρη για όλους. Όχι μόνο για το Ιράκ, αλλά για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Συχνά εκπλήσσομαι από το γεγονός ότι ο Κύριος έχει δώσει τόσα πολλά όμορφα πράγματα στη Μέση Ανατολή. Και, δυστυχώς, δεν προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις χάρες που μας έδωσε ο Κύριος, ο καλός Θεός.

Ας προσευχηθούμε, με ελπίδα, γιατί είμαστε παιδιά ελπίδας.

Πώς προετοιμάζεται η Εκκλησία και η χώρα για αυτό το αποστολικό ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2021;

– Είναι ένα χαρούμενο γεγονός που βάζει χαρά και ελπίδα στις καρδιές όλων των Ιρακινών: Ακόμη και μη χριστιανοί αναζητούν και επιθυμούν αυτή η επίσκεψη διότι πιστεύουν ότι θα να είναι ελπίδα χαράς, ειρήνης για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αυτή, νομίζω, είναι η ελπίδα που ο Άγιος Πατέρας θα μας φέρει. Όλοι μας, μιλώντας για την επίσκεψη του Πάπα, μιλάμε για ελπίδα.

Τα Χριστούγεννα γίνονται δημόσια αργία σε όλο το Ιράκ

Μιλάμε επίσης για άλλα καλά νέα: Το ιρακινό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι τα Χριστούγεννα είναι πλέον δημόσια αργία για ολόκληρη τη χώρα…

– Το ζητάμε εδώ και πολύ καιρό. Θυμάμαι όταν πήγαμε στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό. Πάντα ρωτούσαμε ότι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι μια γιορτή. Και τέλος ο Κύριος έβαλε χάρη στις καρδιές αυτών των πολιτικών του σήμερα. Θέλουμε όλοι να πλησιάσουν στον Θεό τον Κύριό μας που αγαπά τον άνθρωπο και που έστειλε τον Υιό του για να δώσει ζωή σε όλους τους ανθρώπους.

Έτσι, μια ημέρα εορτασμού για τους Χριστιανούς, αλλά επίσης – μπορούμε να πούμε – μια μέρα στο όνομα του διαθρησκευτικού διαλόγου, μια ημέρα συνάντησης.

– Σίγουρα, αυτός ο διάλογος είναι πραγματικά μια χαρά για όλους γιατί ο κόσμος πρέπει να «είναι ένας» Χρειάζεται αυτόν τον διάλογο και, επομένως, εάν οι καρδιές μας είναι τόσο χαρούμενες, αυτό είναι όφελος για όλους.

Καλά Χριστούγεννα Σεβασμιότατε Warduni …

– Εξίσου και σε σας καλή χρονιά.

Ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι μεγάλη χάρη για μας. Προσευχόμαστε στον Κύριο να μας δώσει ειρήνη και να μας αφήσει ήσυχους ο διάβολος. Θέλουμε τον Θεό μας που μας έσωσε και ήρθε να δώσει τη ζωή του για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου