Μία οικογένεια

Μία οικογένεια

«Family» (“Οικογένεια”) ήταν το επώνυμο που έφεραν οκτώ αδέλφια που ζούσαν, μερικά στην Αμερική και μερικά στην Ευρώπη. Δεν υπήρχε ένα που να ζούσε μαζί με ένα άλλο, αλλά όλα ήταν διασκορπισμένα εδώ και εκεί σε αβυσσαλέες αποστάσεις. Συνέβαινε συχνά σε εμένα ή σε κάποιο φίλο μου που τους γνώριζε, να πρέπει να παραδώσει σε ένα από αυτά, ένα πακέτο, ένα φάκελο, ένα δώρο, ενδεχομένως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο φίλος μου, ο οποίος κατοικεί στη Ρώμη, και που δεν ήξερε πόσο τον αγαπούσαν αυτά τα οκτώ αδέλφια, ήταν ανήσυχος… «Πώς να παραδώσω ένα πακέτο – δώρο στον William που είναι κάτοικος του Τορόντο;». «Εύκολα!», ένιωσε ανακουφισμένος, «φτάνει να το δώσεις στον Toni, τον αδελφό του, ο οποίος κατοικεί στον ίδιο όροφο με εσένα. Μέσα σε 24 ώρες ο William θα λάβει το πακέτο σου στο Τορόντο».

Είναι τόσο συνδεδεμένοι που βλέπονται συχνά, και συχνά οι φίλοι τους και οι οικείοι τους που ταξιδεύουν πολύ, ως χόμπι ή για τις δουλειές τους, προσφέρονται πρόθυμα να κάνουν τους αξιόπιστους  ταχυμεταφορείς. Γι αυτούς, που αποτελούν μια μοναδική οικογένεια, δεν υπάρχει πράγματι κανένα πρόβλημα.

Μόλις πριν από δύο ημέρες και ο Roby, από το Μπουένος Άιρες, έστειλε στην αδελφή Katy, στο Παλέρμο, ένα ρολόι ως δώρο για το ανιψάκι του τον Christian. Ταχύτατη εξυπηρέτηση και μηδενικό κόστος. Και κάθε μέρα όλοι γνωρίζουν τα πάντα για τον καθένα. Και δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα που δεν θα επιλυθεί μεταξύ τους, το συντομότερο.

Τι οικογένεια!!! Έχουν τη δική τους – και δεν είναι λίγο – που είναι όλοι «μία οικογένεια». Family (Οικογένεια), πραγματική.

Αυτό που συμβαίνει και είναι θαυμάσιο είναι ότι καθένα από τα αδέλφια φέρνει αυτόν τον τρόπο ζωής στη γειτονιά όπου ζει. Βλέπεις ότι τα άτομα που τους γνωρίζουν μαθαίνουν να βοηθούν ο ένας τον άλλο, όλοι εκείνοι που έχουν πλεόνασμα συνδράμουν τους φτωχούς, όποιος έχει ικανότητα εκπαιδευτική αφιερώνει ώρες διδασκαλίας στα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο, καθένας θέτει στη διάθεση του πλησίον αυτό που μπορεί, αυτό που ξέρει, αυτό που κάνει… Θέλω να πω ότι είναι ένας αγώνας δρόμου για να βελτιώσουν τη ζωή της γειτονιάς που – δεν το έκαναν επίτηδες – ονομάστηκε γειτονιά «Family» («Οικογένεια»).

Όταν η ανθρωπότητα θα γίνει μια οικογένεια, όχι μόνο θα είναι εύκολο και με μικρό κόστος, αλλά θα είναι αναμφίβολα ευχάριστο να μπορούμε να εξυπηρετούμε, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου