Μια λανθασμένη επιλογή

Μια λανθασμένη επιλογή

Είμαι  μια γυναίκα σχεδόν τριάντα ετών παντρεμένη πολιτικά. Όταν ήμουν 18 ετών έκανε έκτρωση  κόβοντας τη  ζωή  στο μωρό  που είχα μέσα μου. Σ΄ εκείνη την ηλικία σκεπτόμουνα μόνο τον εαυτό μου, την καριέρα μου, πεπεισμένη ότι μόνο αυτή άξιζε και ότι ένα παιδί θα εμπόδιζε  τα σχέδιά μου. Δεν σκεπτόμουν καθόλου  το θέμα της πίστης και της θρησκείας.

Πριν από ένα χρόνο  έχασα ένα πρόσωπο που σε μένα ήταν πολύ αγαπητό. Από εκείνη τη στιγμή  γνώρισα ένα ιερέα που με οδήγησε στο Χριστό. Μαζί  με το σύζυγό μου  ξεκινήσαμε μία πορεία πίστης  και η ζωή μου άλλαξε ριζικά. Σήμερα βρισκόμαστε  στο σημείο που επιθυμούμε να τελέσουμε και το θρησκευτικό γάμο μας. Αλλά μέσα στην καρδιά μου υπάρχει αυτή η αμφιβολία: Μπορούμε να παντρευτούμε  ή για μένα που έκανε με τη θέλησή μου έκτρωση  δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτός ο γάμος; 

Π.Ζ.

Αγαπητή, η σωτηρία  είναι ένα δώρο που ο Χριστός προσφέρει σε όλους… Η ερώτησή σου  είναι ήδη η απάντηση  στην ερώτησή σου ! Το γεγονός  ότι έχεις αισθανθεί τόση μεγάλη μετάνοια , σου ανοίγει διάπλατα την πόρτα  της ευσπλαχνίας. Εάν μου επιτρέπεις μια συμβουλή: άρχισε να ετοιμάζεσαι  για το μυστήριο του γάμου,  ώστε  να είναι  μία πλήρης συμφιλίωση  με το Θεό,  με την ιστορία που υπέφερες. Την ημέρα που θα τελέσεις το μυστήριο του γάμου, ενθυμήσου ενώπιον του Θεού και εκείνο το μωρό  που δεν γεννήθηκε, αλλά που ζει στην αιωνιότητα  του Δημιουργού και του Σωτήρα όλων.

Σου εύχομαι από καρδιάς  η πορεία πίστης σου  να είναι ένα αληθινό εσωτερικό ταξίδι ελπίδας  για να δώσεις χαρά στην καρδιά του Θεού.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου