Μια κλωτσιά στην αρρώστια

Μια κλωτσιά στην αρρώστια

Προχθές το απόγευμα, η ιταλική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επισκέφθηκε τα παιδιά του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Bambino Gesù στη Ρώμη. Μεγάλη αναμονή για τους μικρούς ασθενείς που περίμεναν παίζοντας με τα παιχνιδάκια τους.
Ένα ξεχωριστό απόγευμα, ένα selfie, ένα αυτόγραφο, μια ενθαρρυντική λέξη. Αυτό ήταν που βίωσαν χθες τα παιδιά που δέχτηκαν στο παι-διατρικό νοσοκομείο Bambino Gesù την επίσκεψη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, με επικεφαλής τον προπονητή Roberto Mancini. Μια ανταλλαγή δώρου μετά από την επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας μικρών ασθενών στο Coverciano τον Ιούνιο, στο «σπίτι» των Azzurri.

Άνεση και παιχνίδι
Οι Mancini, Bonacci, Biraghi, Barella, Gollini, El Shaarawy επισκέφθηκαν τα διάφορα τμήματα του νοσοκομείου: από την αίθουσα έκτακτης ανάγκης έως την εντατική φροντίδα, από τη νεογνική μέχρι την παιδιατρική, από την καρδιολογία μέχρι την ογκολογία. Την Εθνική ομάδα καλωσόρισε η πρόεδρος του Bambino Gesù, Mariella Enoc. Μετά το γύρο που έκαναν, οι πρωταθλητές μετακόμισαν στην περιοχή γνωστή ως "Castello" όπου έπαιξαν μαζί με τα παιδιά «ποδοσφαιράκι» και τα άφησαν να εκτελέσουν και πετυχημένα «πέναλτι

Ποδοσφαιρικός αγώνας Ιταλία-Ελλάδα σημάδι της αλληλεγγύης
Τα παιδιά του Bambino Gesù έλαβαν μέρος στον αγώνα ποδοσφαίρου που έγινε μεταξύ των εθνικών ομάδων Ιταλίας και Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το επόμενο έτος, θα υπάρχουν και τα παιδιά του Bambino Gesù.
Οι παίκτες της εθνικής ομάδας φορούσαν τα σαλιγκάρια που είναι διακοσμημένα με τα σχέδια της βιβλιοθήκης παιχνιδιών που τους παρέδω-σαν τα παιδιάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Στις κερκίδες θα υπάρχουν περισσότεροι από 5.000: ασθενείς, μέλη των οικογενειών τους τους, εργα-ζόμενοι και εθελοντές του νοσοκομείου, ενώ το Federcalcio θα διαθέσει 20 VIP περάσματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "Charity Stars" για να απο-λαύσει το παιχνίδι με έναν πιο συναρπαστικό τρόπο με μια ξενάγηση μέσα στο στάδιο που θα τους επιτρέψει να ανακαλύψουν την περιοχή μέσων μα-ζικής ενημέρωσης, την περιοχή εργασίας των μέσων ενημέρωσης και τη μεικτή ζώνη. Μια επίσκεψη προγραμματίζεται επίσης, λίγες ώρες πριν από την έναρξη, στα αποδυτήρια με το πέρασμα στην αίθουσα κλήσεων για πρόσβαση στο γήπεδο μέσα από τη σήραγγα. Η περιοδεία θα τελειώσει στην περιοχή φιλοξενίας, για να δειπνήσουν στο "Casa Azzurri".

Συλλογή πόρων για ένα καλό σκοπό
Επίσης, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα είναι δυνατή η συμβολή στη συγκέντρωση κεφαλαίων που προωθεί η Bambino Gesù μέσω του αριθμού αλληλεγγύης 45535, δωρίζοντας 2 ευρώ με γραπτά μηνύματα και 5/10 ευρώ από τα σταθερά χάρη στους φορείς τηλεφωνίας Tim, Vodafone, Wind 3, PosteMobile, iliad, Coopvoce, Tiscali, TWT, Convergenze, Fastweb. Το σύνθημα συγκέντρωσης πόρων ήταν: "Κάθε ιστορία αξίζει ένα ευτυχές τέλος" και ενεργοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες χάρη στη συνεργασία του Jovanotti που έδωσε τη φωνή του για το τραγούδι "Oh Vita!" με βίντεο και ραδιοφωνικά spot. Πρόκειται για μια εκστρατεία με στόχο τη δημιουργία του Ινστιτούτου Όγκων και Μεταμοσχεύσεων. Στόχος του έργου είναι να προωθήσει την έρευνα για τον καρκίνο, τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης και την οικογενειακή φροντίδα, και στη συνέχεια να περιμένει "Ένα βράδυ των αστεριών για το Νοσοκομείο Bambino Gesù και μια εκδήλωσης αγάπης στην αίθουσα Παύλος 6ος στο Βατικανό. η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 προσεχούς Νοεμβρίου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου