Μη φοβάστε να συμμετέχετε στην “επανάσταση της ευαισθησίας”

Μη φοβάστε να συμμετέχετε στην "επανάσταση της ευαισθησίας"

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντά τους νέους επισκέπτες του φιλοξενούμενοι " David de Oliveira Martins Social Center" στο Braga της Πορτογαλίας. Στο χαιρετισμό του, η πρόσκληση να μην φοβόμαστε να συμμετάσχουμε στην "επανάσταση ευαισθησίας"

Από την επιθυμία να καλωσοριστούν τα παιδιά του κανενός, από το σθένος που ζητούσε τους φτωχότερους, ένα κοινωνικό κέντρο γεννήθηκε στη δεκαετία του 1950 στη Braga της Πορτογαλίας, το οποίο θα φέρει το όνομα του ιδρυτή: ο πατέρας David de Oliveira Martins. Και στους νέους αυτούς και σε αυτά τα κορίτσια -μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά- ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνει τις ευχές του, αγκαλιάζοντας και προσευχόμενος για όλους τους ανθρώπους που βοηθούνται από το έργο το οποίο, από το 1958, έχει περισσότερα από 70 σπίτια προοριζόμενα για τους φτωχούς να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της στέγασης και, πάνω απ 'όλα, να προσπαθήσει να ξεπεράσει μία από τις αιτίες της δημιουργίας των ορφανοτροφείων.

Συνοδευόμενοι από τον πατέρα Manuel Joaquim, διευθυντή του Κέντρου, τα περίπου 60 αγόρια και κορίτσια που παρευρίσκονταν, ανταποκρίθηκαν με τον ενθουσιασμό τους στα λόγια του Ποντίφικα που ξεκίνησε το χαιρετισμό του με ευχαριστίες:
Από τη Ρώμη, αγκαλιάζω τα βοηθούμενα άτομα και τους βοηθούς του Ιδρύματος με διάφορες ικανότητες στην υπηρεσία των παιδιών, των νέων, των φτωχών και των ηλικιωμένων. Ως πρεσβευτές της αγάπης που έχετε για την Εκκλησία και για το καλό που θέλετε να κάνετε, στέλνατε τα μικρά παιδιά. Σας ευχαριστώ, πατέρα Manuel Joaquim!

Χριστός, κλειδί για να αντιμετωπίσει το παρόν και το μέλλον
Όπως ένας παθιασμένος και σταθερός πατέρας, ο Πάπας Φραγκίσκος ανέθεσε στους νέους το κλειδί να ανοίξουν τις καρδιές τους να ελπίζουν στο μέλλον και να κατανοήσουν το νόημα της ύπαρξής τους. Το κλειδί είναι ο Χριστός, ο οποίος περπατά δίπλα μας και μας καθοδηγεί:
Το ταξίδι σας σας οδηγεί να κοιτάξετε μαζί στο μέλλον: να μην κοιτάξετε μόνοι σας. Όπως διδάσκει ο Παύλος, "το παρόν ή το μέλλον είναι δικά σου, αλλά είσαι του Χριστού και ο Χριστός είναι του Θεού". Είσαι του Χριστού! Αυτή είναι η βαθιά έννοια της ιστορίας σας μέχρι σήμερα, αλλά είναι πάνω από όλα το κλειδί για την αντιμετώπιση του μέλλοντος. Πάντα να είστε Χριστός στην προσευχή, στη φροντίδα των μικρότερων αδελφών και αδελφών σας. Μη φοβάστε να συμμετάσχετε στην επανάσταση η οποία ονομάζεται: η επανάσταση της τρυφερότητας. Ο Χριστός περπατά μαζί σας και σας καθοδηγεί.

Φορείς ευσπλαχνίας και τρυφερότητας
Ο Πάπας τελείωσε με μια σύσταση η οποία στη συνέχεια έγινε μια χορωδιακή πρόσκληση και συγχρόνως αφιερωμένη στη ζωή καθενός από τους παρόντες παρόντες:
Ποτέ μην αφήνετε το παρελθόν να καθορίσει τη ζωή σας. Πάντα να περιμένετε με αγωνία. Εργαστείτε και προσπαθήστε να πάρετε τα πράγματα που θέλετε. Κανείς από εσάς και ποτέ να αισθάνεται μόνος. Αντίθετα, εναπόκειται σε κάθε άνθρωπο, που δημιουργήθηκε με την εικόνα του Χριστού, να είναι κοντά σε άλλους. Είθε ο Θεός να σας αξιώσει να είστε οπαδοί της ευσπλαχνίας, της τρυφερότητας και της αγάπης του ενός για τον άλλον.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου