Μία ιδιαίτερη οικογένεια

Μία ιδιαίτερη οικογένεια 

Ήταν Πέμπτη βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας όταν ο δρόμος της ζωής οδήγησε άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους σε ένα κοινό σταυροδρόμι, εκεί όπου και συναντήθηκαν και γνωρίστηκαν για πρώτη φορά. Ο Ουράνιος Πατέρας προβλέπει τα πάντα και καθοδηγεί με τη Θεία Του Πρόνοια τα τέκνα Του εκεί που θέλει Εκείνος προκειμένου να τους δείξει την έμπρακτη αγάπη και φροντίδα Του προς αυτά καθώς επίσης να τα διδάξει.

Δεν πρόκειται για τη συνάντηση δύο νέων που ερωτεύονται για πρώτη φορά και επιθυμούν να συμπορευτούν για το υπόλοιπο της ζωής τους αλλά για τη συνάντηση δύο «οικογενειών». Η μια είναι η μεγάλη οικογένεια της Εκκλησίας, της Μητέρας εκείνης που προσπαθεί να δώσει αγάπη και θαλπωρή στα παιδιά του Θεού μέσα από την προσπάθεια και την αρωγή των μελών της. Η άλλη είναι μια μεγάλη οικογένεια δεκαπέντε περίπου μελών, που παρόλο που είναι μονογονεϊκή καταφέρνει να προσφέρει απλόχερα την τρυφερότητα και την αγάπη στα πολλά ανήλικα τέκνα της.

Έτσι, λοιπόν, η οικογένεια της Εκκλησίας προσπάθησε με απλό αλλά γεμάτο από αισθήματα ειλικρινούς αγάπης να υποστηρίξει αύτη την οικογένεια, οργανώνοντας γεύμα αγάπης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στην Ενοριακή Αίθουσα της Ενορίας. Οι καλεσμένοι πριν το γεύμα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μητροπολιτικό όπου ο κ. Μιχάλης τους εξήγησε με πολύ απλό τρόπο την ιστορία του Ναού, ενώ οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις όποιες απορίες είχαν. Πάντως ήταν προφανές πως η θεολογική τους κατάρτιση ήταν υψηλού επιπέδου παρά του νεαρού της ηλικίας των.

Στο τέλος του γεύματος οι καλεσμένοι έλαβαν μικρά δωράκια και έπαιξαν ανέμελα στο προαύλιο της αίθουσας και ως ένδειξη χαράς και ευχαρίστησης τραγούδησαν στους οικοδεσπότες.  

Το άρθρο δεν αποσκοπεί να αναδείξει κάποιες από τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της  Κάριτας ή της Εκκλησίας γενικότερα, αλλά θα ήθελε να μπορούσε να αναδείξει το ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ που συντελούν απλοί και φτωχοί άνθρωποι, αφιερώνοντας όλη τους την ημέρα, όλο τους τον χρόνο, όλα τα υπάρχοντά τους, όλο τους το είναι, ολόκληρη τη ζωή τους στην υπηρεσία του μικρού, του φτωχού και του ανυπεράσπιστου. Για ευνόητους όμως λόγους θα αποφύγουμε να αποκαλύψουμε πρόσωπα, ιδιότητες και ονόματα.

Παρόλο που οι διοργανωτές εθελοντές αυτού του γεύματος έλαβαν πολλές ευχαριστίες για αυτό το λίγο που πρόσφεραν στους καλεσμένους τους, εντούτοις το «ευχαριστώ» ανήκει στους ίδιους τους καλεσμένους διότι μας έδωσαν τη δυνατότητα να εκφράσουμε την χριστιανική μας αλληλεγγύη, αλλά κυρίως μας βοήθησαν να αντιληφθούμε πως υπάρχουν άνθρωποι καλύτεροι από εμάς οι οποίοι όχι μόνο διαβάζουν και ακούνε το Ευαγγέλιο αλλά το βιώνουν έμπρακτα καθημερινά.   

π.Γ.Π.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου