Μια φωτογραφία-σύμβολο της ισότητας μεταξύ ανθρώπων

Μια φωτογραφία-σύμβολο της ισότητας μεταξύ ανθρώπων

Οι διαδηλώσεις που προκλήθηκαν από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο: μεταξύ διαφωνιών και βίας, φτάνουν επίσης πράξεις χριστιανικής φιλανθρωπίας.
Δεν έχει σημασία το χρώμα του δέρματος, δεν έχει σημασία αν οι ιδεολογίες έρχονται σε σύγκρουση, αυτό που έχει σημασία είναι το δικαίωμα στη ζωή. Αυτό είναι το όμορφο μήνυμα που μπορεί να διαβαστεί μέσα από το φωτογραφικό υλικό που λήφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της διαφωνίας για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να επιλέξει για τη ζωή, που είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, που μας έδωσε ο Θεός. Στις εικόνες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, ένας άνδρας, ο Patrick Hutchinson, προσωπικός εκπαιδευτής αφρικανικής καταγωγής, μεταφέρει στους ώμους του έναν τραυματισμένο, ένα μαχητικό λευκό της άκρας δεξιάς. Τα όμορφα λόγια του Πάτρικ αντιπροσωπεύουν ένα μάθημα για όλους και μια σταθερή βάση πάνω στην οποία πρέπει να σταματήσουμε και να σκεφτούμε.
Όπως αναφέρει η Huffington Post, ο Πάτρικ, εκείνη την περίπτωση δεν το σκέφτηκε πολύ λίγο. Εξ ου και τα λόγια του για το τι συνέβη, που δηλώνουν ότι «δεν προσπάθησα να κατανοήσω αν ήταν διαδηλωτής, εξτρεμιστής, άνθρωπος με φυλετικές προκαταλήψεις». Το μόνο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν, βλέποντας τον σε δυσκολία, να του προσφέρω ασφάλεια. Η ηρωική, και αδελφική χειρονομία του Πάτρικ έκανε το γύρο του κόσμου, σε λίγες ώρες, χάρη στη φωτογραφία που τραβήχτηκε μόλις διασώζει τον άνδρα.

"Η ζωή του ήταν σε κίνδυνο"
Όπως διαβάζουμε από την πηγή, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββατοκύριακου στο Λονδίνο, πολλοί άνδρες συνελήφθησαν, μετά τη βία των εξτρεμιστών κατά του «Μαύρου Ζώου». Στη μέση της διαδήλωσης, ωστόσο, ο Πάτρικ συνειδητοποίησε ότι κάτι ήταν λάθος και, βλέποντας τον άνδρα που κινδύνευε, τον φόρτωσε στην πλάτη του, παραδίδοντάς τον στην αστυνομία. Από εδώ, μια πολύ συγκινητική αντανάκλαση του προσωπικού εκπαιδευτή, μια αντανάκλαση που άνοιξε έναν παράλληλο δρόμο με αυτό που συνέβη με την ευκαιρία του θανάτου του Floyd: εάν οι άλλοι πράκτορες, όπως αυτή την περίσταση "είχαν παρέμβει και είχαν εμποδίσει τον συνάδελφό τους να κάνει ό, τι έκανε, ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν ζωντανός σήμερα. "

Είμαστε όλοι ίσοι
Είμαστε όλοι ίσοι! Αυτό είναι το δυνατό μήνυμα που ο Πάτρικ Χάτσινσον ήθελε να στείλει. Τα λόγια του εκφράζουν μια βαθιά ανάγκη για ισότητα για όλους και, εμμέσως, παραπέμπουν σε αυτό το χριστιανικό μήνυμα, το οποίο μας παραδόθηκε επίσης από τη Β΄ Σύνοδο του Βατικανού, στο Συνοδικό Διάταγμα «Gaudium et Spes», «χαρά και ελπίδα»: «Κάθε είδους διάκριση σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα του ατόμου, στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, κοινωνικής κατάστασης, γλώσσας ή θρησκείας, πρέπει να ξεπεραστεί και να εξαλειφθεί, σε αντίθεση με το σχέδιο του Θεού ".


 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου