ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’Ο

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'Ο

Αναφερθήκαμε πρόσφατα στη μεγάλη αυτή χώρα, η οποία εμφανίζει πλούσιες ιερατικές κλήσεις. Την 16-6-2020 όμως η καθολική κοινότητα έμαθε την ξαφνική εισαγωγή στο κεντρικό νοσοκομείο της Ντάκα δύο εκ των κυριοτέρων Ιεραρχών της ! Του καρδιναλίου και Αρχιεπισκόπου της πρωτεύουσας Patrich D` Rozario, λόγω πυρετού τύπου “dengue” και του αρχιεπισκόπου της Chittagang Moses Costa, ως νοσήσαντα από κορωνοϊό. Ο Καρδινάλιος είναι ήδη καλύτερα και πρόκειται να πάρει εξιτήριο τις προσεχείς μέρες.
Ο συνάδελφός του όμως Costa σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έδινε μάχη για να σωθεί. Ευτυχώς δύο μέρες αργότερα τα νέα ήταν καλύτερα, “ η κατάσταση παρουσιάζει αργή βελτίωση και ζήτησε φαγητό” όπως ενημέρωσε ο Γραμματέας της Ιεραρχίας της χώρας.
Ως τώρα το Μπαγκλαντές έχει 1305 νεκρούς και 100.000 προσβληθέντες από covid-19. H κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία παρουσιάζεται τραγική, με αρκετούς ιατρούς και νοσηλευτές να τα εγκαταλείπουν, φοβούμενοι για τη ζωή τους.
Όσοι έχουν χρήματα προτιμούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ήδη έχουν υπάρξει 2 θύματα μεταξύ του υπουργικού συμβουλίου και 5 νοσήσαντες ανάμεσα στους βουλευτές της χώρας. Η καθολική κοινότητα μετρά 4 άμεσα νεκρούς και άλλους 6 από υποκείμενα νοσήματα.
Ανάμεσα στους “ήρωες της χώρας”, που δεν έχουν διστάσει να παλέψουν δίπλα στους άρρωστους η καθολική νοσοκόμα Tithy Margaret Costa, μητέρα ενός παιδιού, που έχει δηλώσει δημόσια ότι η πίστη της την οδηγεί να είναι δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν…

Πληροφόρηση από Asianews.it 18-6-2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου