“Μια έκπληξη…. δοκίμασα τη γεύση του Ευαγγελίου”

“Η είδηση με  κατέπληξε, την έμαθα πριν από λίγες  μέρες. Και η έκπληξη αφορούσε  το γεγονός ότι ο Πάπας ανησυχεί για μας”. Με αυτό τον τρόπο ο Ανδρέας Vallini ένας πρώην ιερέας, σε μία συνέντευξη στο  δελτίο ειδήσεων του  Tv2000,  διηγήθηκε  την ξαφνική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, την Παρασκευή  11 Νοεμβρίου  στην περιοχή PontediNona, συνοικία μιας απομακρυσμένης περιφέρειας της Ρώμης, για να συναντήσει  7 οικογένειες  νέων που τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψαν την ιεροσύνη.

 “Ο Πάπας Φραγκίσκος – πρόσθεσε ο Ανδρέας – δεν είναι ένας απλός Επίσκοπος. Η πρώτη μου αίσθηση όταν τον είδα  ήταν  ότι έχει κάτι το γνήσιο ευαγγελικό.  Συνήθως θα έπρεπε να είναι οι αμαρτωλοί που πάνε να συναντήσουν τον Κύριο, ενώ σήμερα  έγινε το αντίθετο. Δοκίμασα μια γεύση του Ευαγγελίου πολύ όμορφη και καθαρή. Ο Πάπας έχει μία ικανότητα  να συμπεριφέρεται με τρόπο καταπληκτικό”.

Ο Πάπας συνάντησε 7 οικογένειες  σε ένα διαμέρισμα  της περιφέρειας  της Ρώμης  στο συνηθισμένο ραντεβού του  που ονομάζει «Παρασκευή της ευσπλαχνίας’:“ Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να γιατρεύουμε τις πληγές – συνέχισε ο Ανδρέας – αλλά όλες οι σημερινές περιπτώσεις ήταν ήδη θεραπευμένες. Αυτή η επίσκεψη  δεν γνωρίζω, αν ανοίγει νέες προοπτικές. Κατάλαβα ότι ο Πάπας  ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος  ότι μερικοί από μας, ιδιαίτερα Ιταλοί, νιώσαμε  κάτι το διαφορετικό. Με την εμπειρία του, μας διηγήθηκε, ότι εκείνος ποτέ δεν απέκλεισε  ειδικές  περιπτώσεις. Μας είπε ότι ο Διευθυντής της Κάριτας  στο  Buenos Aires ήταν ένας πρώην ιερέας που έκανε ένα θαυμάσιο έργο”.

“Ελπίζω ότι με το παράδειγμα  του Πάπα – υπογράμμισε ο  Ανδρέας-,  παρά τις διαφορετικές ιστορίες , μπορούμε να είμαστε μία πηγή για την Εκκλησία. Όλοι εμείς θα θέλαμε  να είμαστε χρήσιμοι  στην χριστιανική Κοινότητα, θα ήταν ωραίο να πέσουν οι φράκτες. Από την άλλη μεριά  εκτός ότι υπάρχει ο ανεξίτηλος χαρακτήρας του ιερέα, είμαστε βαπτισμένοι. Θα ήταν ωραίο  να συνεχίσουμε να κάνουμε το καλό”.

“Είναι μία Παρασκευή της ευσπλαχνίας’ – ολοκλήρωσε – που ποτέ δεν θα ξεχάσω.  Κάτω από  το σπίτι μου, όταν διαδόθηκε η άφιξη του Πάπα, συγκεντρώθηκε  ένα πλήθος (γύρω στα 50 άτομα)  και κάποιος μου είπε: ‘Εσύ πράγματι έκανες ένα ωραίο πράγμα, είσαι  πράγματι καλός’. Αλλά εγώ αμέσως του απάντησα:  ‘Ακριβώς επειδή δεν είμαι καλός ήρθε σήμερα ο Πάπας εδώ, διαφορετικά δεν θα ερχόταν’.

Είναι μία επίσκεψη που με γέμισε από χαρά  και ελπίζω  ότι θα με βοηθήσει  να γίνω καλύτερος”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου