«Μια ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς και φιλόξενη Εκκλησία»

 «Μια ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς και φιλόξενη Εκκλησία»

Με τη ευκαιρία της σημερινής γενικής Ακρόασης, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τον άγιο Βικέντιο de’Paoli (1581 – 1660), ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την επίσημη έναρξη της εκστρατείας της Caritas Internationalis «Condividiamo il viaggio» (Μοιραζόμαστετο ταξίδι).

«Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τους εκπροσώπους της Caritas, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εδώ για την επίσημη έναρξη της εκστρατείας «Μοιραζόμαστετο ταξίδι» – την εκστρατεία σας με την όμορφη ονομασία: μοιράζομαι το ταξίδι -, η οποία επιθυμούσα  να συμπέσει με αυτή την ακρόαση», ξεκίνησε να λέει ο Ποντίφικας.

Καλωσορίζοντας τους μετανάστες, τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, καθώς και τους εργαζόμενους στην Caritas Italiana και στις διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις οι οποίοι ήταν παρόντες στην πλατεία, ο Φραγκίσκος τους χαρακτήρισε ως «ένδειξη μιας Εκκλησίας που επιδιώκει να είναι ανοιχτή, περιεκτική, φιλόξενη».

«Θυμηθείτε ότι ο ίδιος ο Χριστός μας ζητά να καλωσορίζουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας μετανάστες και πρόσφυγες με μια αγκαλιά, με μια αγκαλιά ανοικτή», υπογράμμισε ο Άγιος Πατέρας.

«Όταν τα χέρια είναι ανοιχτά, είναι έτοιμα για μια ειλικρινή αγκαλιά, για μια στοργική αγκαλιά, μια αγκαλιά που σε περικλείει μέσα της, κάτι όπως αυτή η κιονοστοιχία στην πλατεία, η οποία αντιπροσωπεύει την μητέρα Εκκλησία που αγκαλιάζει όλους, μοιραζόμενη μαζί τους το κοινό ταξίδι», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος, ο οποίος χαιρέτισε επίσης και τους εκπροσώπους κινημάτων της κοινωνίας πολιτών, που υποστηρίζουν τη συλλογή υπογραφών για ένα νέο νόμο περί μετανάστευσης «περισσότερο σχετικό με το σημερινό πλαίσιο».

Παρόντες στην πλατεία ήταν επίσης ο καρδινάλιος αρχιεπίσκοπος της Μανίλας και πρόεδρος της Caritas Internationalis, Luis Antonio Tagle, και ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, ο γάλλος Michel Roy.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου