«Μη μακιγιάρετε την καρδιά σας, ο Ιησούς σας αγαπά όπως είστε»

«Μη μακιγιάρετε την καρδιά σας, ο Ιησούς σας αγαπά όπως είστε»

Κατά το Angelus στη Λίμα, η γιορτή χιλιάδων περουβιανών νέων

Ένα Angelus με τη γεύση της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Νέους είναι το σημερινό στη Λίμα. Ο Πάπα Φραγκίσκος τους βλέπει από το μπαλκόνι της Αρχιεπισκοπής της περουβιανής πρωτεύουσα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επισκόπους. Μπροστά του, έχουν συγκεντρωθεί στην Plaza de Armas, χιλιάδες νέοι που τον χειροκροτούν και τον καλωσορίζουν με εορταστικά τραγούδια. Ο Πάπας αφιερώνει την ομιλία του στην περουβιανή νεολαία, σημειώνοντας ότι φέτος η Σύνοδος είναι αφιερωμένη στους νέους. «Τα πρόσωπά σας, οι προσδοκίες σας, η ζωής σας – άρχισε να λέει – είναι σημαντικά για την Εκκλησία και πρέπει να τους δώσουμε τη σημασία που τους αξίζει και για να έχουν το θάρρος» των νέων που ακολούθησαν τον Ιησού.

Εμπιστευθείτε τον Ιησού κατά τις δύσκολες στιγμές της ζωής σας

Ο Πάπας μιλά λοιπόν ακριβώς για τα παραδείγματα των Αγίων που από τη νεότητά τους ακόμη, είχαν δώσει τη ζωή τους για τον Κύριο και για τον πλησίον. Είναι η περίπτωση του Αγίου Μαρτίνου dePorres, ο οποίος αφιέρωσε ολοκληρωτικά τη ζωή του στον Κύριο, επειδή ήξερε ότι ο Κύριος είχε πίστη σε αυτόν. Και έτσι, επανέλαβε, ακόμη και σήμερα έχει εμπιστοσύνη στους νέους και ποτέ δεν θα κουραστεί να τους εμπιστεύεται. Σε καθένα από εμάς, πρόσθεσε αυθόρμητα, ο Κύριος εμπιστεύεται κάτι, και η απάντησή μας πρέπει να είναι η εμπιστοσύνη μας σε Εκείνον. Φυσικά, αναγνωρίζει ο Πάπας, «μερικές φορές αυτό γίνεται πολύ δύσκολο», αρνητικές καταστάσεις μας οδηγούν στο να σκεφτούμε ότι δεν θα είναι δυνατόν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά της ζωής μας.

«Μη ξεχνάτε ποτέ ότι ο Ιησούς είναι πάντα δίπλα σας»

Ακριβώς σε αυτές τις στιγμές, προέτρεψε, «μην ξεχνάτε ότι ο Ιησούς είναι δίπλα σας. Μην τα παρατάτε, μη χάνετε την ελπίδα». Και προσκαλεί τους νέους να απευθυνθούν προς τους Αγίους, να ζητήσουν τη μεσολάβησή τους, υπενθυμίζοντας – μέσα σε χειροκροτήματα – ότι το Περού είναι μια γη πλούσια από αγίους.

Μη “κάνετε Photoshop” στην καρδιά σας, ο Ιησούς σας αγαπά όπως είστε

«Ο Ιησούς – συνέχισε –  επιθυμεί να σας βλέπει σε κίνηση», αλλά ρωτά ο Πάπας απευθυνόμενος απευθείας προς τους περουβιανούς νέους, «είστε διατεθειμένοι να τον ακολουθήσετε;» Μερικές φορές, παρατηρεί ο Φραγκίσκος, υπάρχουν φίλοι που μπορεί να μας αποθαρρύνουν εξαιτίας της συμπεριφοράς τους, αλλά ο Κύριος δε μας απογοητεύει ποτέ.

«Ξέρω – προσθέτει – ότι είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε ψηφιακά ρετουσαρισμένες φωτογραφίες, αλλά αυτό αφορά μόνο τις φωτογραφίες, δεν μπορούμε να κάνουμε «photoshop» στους άλλους, στην πραγματικότητα, στον εαυτό μας». «Τα χρωματιστά φίλτρα και η υψηλή ευκρίνεια – επαναλαμβάνει – ταιριάζουν ωραία μόνο στα βίντεο, αλλά δεν μπορούμε ποτέ, να τα εφαρμόσουμε στους φίλους».

Υπάρχους φωτογραφίες που είναι πολύ ωραίες, αλλά είναι όλες πειραγμένες, και επιτρέψτε μου να σας πω ότι στην καρδιά δεν μπορεί να γίνει «photoshop», επειδή είναι εκεί που παίζεται η αληθινή αγάπη, είναι εκεί που παίζεται η ευτυχία. Ο Ιησούς δεν επιθυμεί να «πειράξεις» την καρδιά του, Εκείνος σε αγαπά όπως είσαι και έχει ένα όνειρο να εκπληρώσει με τον καθένα από εσάς.

Μη φοράτε μάσκα στην καρδιά σας, γεμίστε τη ζωή με το Άγιο Πνεύμα

«Όταν ο Ιησούς μας κοιτά – είπε επίσης – δεν σκέφτεται αν είμαστε τέλειοι, αλλά όλη την αγάπη που έχουμε μέσα στην καρδιά μας για να την προσφέρουμε στους άλλους και να τους υπηρετήσουμε».

Για Εκείνον, αυτό είναι που μετά και πάντα επιμένει σε αυτό, δε δίνει προσοχή στην κοινωνική θέση σου, εάν μιλάς σωστά ή όχι, αν κοιμήθηκες ενώ προσευχόσουν, αν είσαι πολύ νέος ή ηλικιωμένος. Η μοναδική ερώτηση είναι: θέλεις να με ακολουθήσεις και να γίνεις μαθητής μου; Μη χάνεις χρόνο φορώντας μάσκα στην καρδιά σου, γέμισε τη ζωή σου με τον Άγιο Πνεύμα!

Ακολουθώντας τον Ιησού, κατέληξε ο Πάπας, «δεν παραμένουμε ποτέ αποκλεισμένοι, ποτέ. Ακόμη και αν κάνουμε λάθος, ο Κύριος πάντα μας προσφέρει μια νέα δυνατότητα για να αρχίσουμε και πάλι να πορευόμαστε μαζί Του».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου