Μεσσηνίας Χρυσόστομος: H αγάπη απαιτεί να ξεπεράσουμε τα όρια του εαυτού μας

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: H αγάπη απαιτεί να ξεπεράσουμε τα όρια του εαυτού μας

Καλαμάτα, του Νίκου Παπαχρήστου

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Βασιλείου Μπεγέτη τέλεσε την Κυριακή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Φλαρίου.

Στη θεία λειτουργία  παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης, πολιός Ιεράρχης του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Στην ομιλία του, προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στα χαρίσματα του κάθε ανθρώπου και στη σημασία που αυτά αποκτούν όταν αξιοποιούνται προς όφελος των άλλων, συνολικά της κοινωνίας. «Αν οποιαδήποτε αγαθοεργία δεν επιστεγάζεται από την αγάπη τότε αυτή η αγαθοεργία δεν είναι ολοκληρωμένη. Γιατί αυτό που η αγάπη απαιτεί είναι να ξεπεράσουμε τα όρια του εαυτού μας και να μπορέσουμε να δωθούμε προς τον άλλο, να προσφερθούμε προς τον άλλο, θυσιαστικά, προσφέροντας ακόμα και την ίδια τη ζωή μας για να μπορέσει να ζήσει ο άλλος άνθρωπος», σημείωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και υπενθύμισε ότι τα χαρίσματα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας λειτουργούν θεραπευτικά και ιαματικά όταν χαρακτηρίζονται από την ταπείνωση και όταν έχουν ως κίνητρο την αγάπη. «Ο αγώνα για αγάπη και ο αγώνας για σεβασμό στον άλλο ως μια έκφραση υπέρβασης του εγωισμού και της φιλαυτίας και εισόδου της ζωής μας στην κατάσταση της ταπεινώσεως πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε χαρισματούχο μέσα στη ζωή του εκκλησιαστικού πληρώματος, προπαντός τους Ιερείς, τους διακόνους και λειτουργούς των μυστηρίων του Θεού και αυτό είναι το μήνυμα, αυτή είναι η διδασκαλία, αυτή είναι η προτροπή η Εκκλησία σήμερα δίνει στο νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο Βασίλειο», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος προς το νέο πρεσβύτερο. Εξέφρασε δε την ευχή όπως ο π.Βασίλειος από την ενορία όπου θα διακονήσει «θα προσωποποιεί στη ζωή του και στο πρόσωπο των ενοριτών του και των συνανθρώπων του , το πνεύμα της θυσιαστικής αγάπης, του σεβασμού και της αποδοχής του άλλου».

Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν ο προϊστάμενος του περικαλλούς Ι.Ναού, Αρχιμ.Φίλιππος Χαμαργιάς και οι συνεφημέριοι του καθώς και πλήθος πιστών που αμέσως μετά συνεχάρησαν το νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας.

 

Πηγή:amen.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου