Mελέτη Ευαγγελίου του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2021

Mελέτη Ευαγγελίου του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2021
της 6ης Εβδομάδας της Κοινής Περιόδου του Έτους

ευαγγελιο_φή_3.JPG

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (9, 2-13)
Κατ’ εκείνο τον καιρό, πήρε ο Ιησούς τον Πέτρο και τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη και τους οδηγεί σε ένα υψηλό βουνό, μόνους ιδιαιτέρως. Και μεταμορφώθηκε μπροστά τους, και τα φορέματά του έγιναν λαμπερά, πολύ άσπρα, τέτοια που κανένας βαφέας πάνω στη γη δεν μπορεί να τα λευκάνει τόσο. Τους παρουσιάσθηκε ο Ηλίας μαζί με το Μωυσή και συνομιλούσαν με τον Ιησού.
Μίλησε τότε ο Πέτρος στον Ιησού και του είπε: “Ραββί, είναι καλό για μας να μείνουμε εδώ. Ας κάνουμε τρεις σκηνές: μια για σένα, μια για το Μωυσή και μια για τον Ηλία”. Δεν ήξερε, πράγματι, τι έλεγε, γιατί ήταν τρομοκρατημένοι.
Ήλθε τότε μια νεφέλη που τους τύλιξε στη σκιά της και μια φωνή ήλθε απ’ τη νεφέλη: “Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός. Αυτόν να ακούτε”. Κι αμέσως, ρίχνοντας το βλέμμα γύρω δεν είδαν πια κανένα, αλλά μόνο τον Ιησού μαζί τους.
Ενώ κατέβαιναν από το βουνό, τους έδωσε εντολή να μη διηγηθούν σε κανένα όσα είδαν, παρά μόνο όταν ο Υιός του ανθρώπου θα ανασταινόταν απ’ τους νεκρούς. Συγκράτησαν αυτά τα λόγια, συζητώντας μεταξύ τους τι θέλει να πει με το “θα ανασταινόταν απ’ τους νεκρούς”.
Και τον ρωτούσαν λέγοντας: “Γιατί, λοιπόν, λένε οι γραμματείς ότι πρέπει πρώτα να έλθει ο Ηλίας;”
Κι ο Ιησούς τους απάντησε: “Όταν έλθει πρώτα ο Ηλίας, θα αποκαταστήσει τα πάντα. Γιατί λέει η Γραφή για τον Υιό του ανθρώπου ότι πολλά θα πάθει και θα περιφρονηθεί; Αλλά σας λέω ότι και ο Ηλία ήλθε και του έκαμαν ό,τι ήθελαν, όπως έλεγε γι’ αυτόν η Γραφή”..
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
Και η δική μας ζωή, όπως συνέβη και στη ζωή των αποστόλων, μπορεί να συνοδεύεται, μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, από την παρουσία του Χριστού. Μπορούμε να ακούσουμε τα λόγια του και να τον δούμε να ενεργεί με αποφασιστικότητα και ευσπλαχνία στην ζωή μας με τέτοιο τρόπο που να γίνεται πολύ ελκυστικός για μας.
Υπάρχουν όμως και στιγμές που πλησιάζουμε στις δοκιμασίες και οι αδυναμίες μας παίρνουν το δώρο μιας ιδιαίτερης και φωτεινής παρουσίας του Κυρίου ανάμεσά μας. Η ζωή μας χαρακτηρίζεται από θαύματα, μικρά κομμάτια ύπαρξης όπου εκείνος εμφανίζεται σε ένα φως τόσο δυνατό.
Αυτά τα θαύματα μας δίνονται για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε, και για να αναγγέλλουμε με μεγαλύτερο πάθος στους άλλους τον Χριστό.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Σε δοξάζω Κύριε, γιατί σκύβεις με αγάπη και στοργή επάνω μου για να κοιτάξεις βαθιά μες την καρδιά μου και να εξιχνιάσεις ό,τι κατοικεί μέσα της.
Σε ευχαριστώ Κύριε, για το Λόγο σου που έρχεται να ενδυναμώσει την καρδιά μου και να την κάνει να αισθανθεί εμπιστοσύνη ώστε να μπορεί να νικά του φόβους της.
Ναι, Κύριε, συχνά στη ζωή μου κυριαρχεί ο φόβος η αγωνία.
Ο Λόγος σου όμως σήμερα ήρθε να γεννήσει στην καρδιά μου την γαλήνη που δίνει η εμπιστοσύνη πως Εσύ είσαι Πατέρας που φροντίζεις με λεπτότητα τα παιδιά σου.
Σε λατρεύω Θεέ της ζωής γιατί στα δικά σου μάτια είμαι πολύτιμος και με έχεις πλάσει με λεπτότητα.
Με φροντίζεις, γιατί για σένα αξίζω περισσότερο από πολλά σπουργίτια.
Αμήν.

πνρ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου