Μείωση μισθού Καρδιναλίων και άλλων κληρικών στο Βατικανό

Μείωση μισθού Καρδιναλίων και άλλων κληρικών στο Βατικανό

ΒΑΤΙΚΑΝΟ_ΜΕΙΩΣΗ_ΜΙΣΘΟΥ_ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ.jpg

Ο Πάπας Φραγκίσκος διέταξε τη μείωση κατά 10% στους μισθούς των Καρδιναλίων και άλλων χαμηλόβαθμων κληρικών που εργάζονται στην Αγία Έδρα.
Η απόφαση αυτή του Ποντίφικα αποσκοπεί στο να σωθούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων, καθώς όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα δεν θέλει να προβεί σε οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένων, κυρίως σε δύσκολες οικονομικά περιόδους.
Σε αντίθεση με τους λαϊκούς υπαλλήλους, οι Καρδινάλιοι, οι Μοναχοί και οι λοιποί Κληρικοί που απασχολούνται στο Βατικανό, διαμένουν σε χώρους της Εκκλησίας. Προφανώς έχουν λιγότερα έξοδα διαβίωσης και έτσι μπορούν να υποστούν τα αποτελέσματα της μείωσης.
Οι περικοπές θα ισχύσουν από την 1η Απριλίου και είναι απαραίτητες καθώς η οικονομία του Βατικανού έχει πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου