Μεγάλη αναμονή της Εκκλησίας στη Χιλή για την επίσκεψη του Πάπα

Μεγάλη αναμονή της Εκκλησίας στη Χιλή για την επίσκεψη του Πάπα

Είμαστε ευτυχείς να υποδεχθούμε τον Πάπα Φραγκίσκο και να ακούσουμε το λόγο του: αυτά ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου του Σαντιάγκο της Χιλής, Καρδιναλίου Riccardo Ezzati. Ανάμεσα στα στάδια της επίσκεψής του και μια γυναικεία φυλακή.

Μεγάλη είναι η προσδοκία της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου από μέρους της Εκκλησίας της Χιλής: αυτό εκφράζει στα μικρόφωνά μας ο καρδινάλιος Riccardo Ezzati, αρχιεπίσκοπος της επισκοπικής διοίκησης του Σαντιάγκο της Χιλής. Αναμονή και συγκεκριμένα, επιθυμία να τον υποδεχθούμε με χαρά, να ακούσουμε το λόγο του και επίσης να μπορέσουμε να του παρουσιάσουμε αυτό που είναι η Εκκλησία της Χιλής σήμερα.

Μια Εκκλησία και μια χώρα που έχουν αλλάξει πολύ

Πρόκειται για μια Εκκλησία που έχει αλλάξει πολύ, σε σύγκριση με τότε, το 1987, όταν ο Πάπας Woyjtyla επισκέφθηκε τη χώρα, όπως ακριβώς άλλαξε και η Χιλή: τότε με μια δικτατορία, τώρα με μια δημοκρατία. Ο Καρδινάλιος Ezzati επισημαίνει, στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Φραγκίσκου, από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου, τη συνάντηση με τις γυναίκες που κρατούνται στη φυλακή της πρωτεύουσας, και στη συνέχεια το ζήτημα της μετανάστευσης, εξηγώντας τις προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας να αλλάξει τους ισχύοντες νόμους, για να καταστήσει το μεταναστευτικό φαινόμενο πιο ανθρώπινο και βασισμένο στην κοινωνική δικαιοσύνη.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου