Μαζική αναχώρηση Χριστιανών από τον Λίβανο

Μαζική αναχώρηση Χριστιανών από Λίβανο

Λίβαν_2.jpeg

Ο π. Chlouk, Μαρωνίτης εφημέριος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου της Βηρυτού, βλέπει καθημερινά το ποίμνιο να μειώνεται. Μετά την καταστροφική έκρηξη, προ μηνών, στο λιμάνι της πόλης και με την οικονομική και πολιτική κρίση να μην περιορίζεται, πολλοί ψάχνουν νέο κράτος, για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

”380.000 Λιβανέζοι, κυρίως χριστιανοί, έχουν ζητήσει να μεταναστεύσουν σε χώρες της Ε.Ε. και της Βόρειας Αμερικής. Αυτή η κατάσταση πιέζει και όσους θέλουν να παραμείνουν, φοβούνται ότι σύντομα θα υπάρξουν διώξεις. Βλέπουν και τι έγινε τα τελευταία χρόνια σε Ιράκ, όπου από 1.5 εκατ. χριστιανούς, το 2003, παραμένουν πλέον 150.000 περίπου και Συρία, όπου από 1.25 εκατ. χριστιανούς, το 2011, παραμένουν κάτω από 500.000. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι θεωρίες συνωμοσίας…”
Πάντως ο ίδιος δε χάνει το κουράγιο του “Ο Ιησούς είναι κύριος του κόσμου στα χέρια του είναι η ιστορία μας και η ζωή μας”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 Εορτή της Καθέδρας του Αποστόλου Πέτρου     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου