Μαζική αναχώρηση Χριστιανών από τον Λίβανο

Μαζική αναχώρηση Χριστιανών από Λίβανο

Λίβαν_2.jpeg

Ο π. Chlouk, Μαρωνίτης εφημέριος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου της Βηρυτού, βλέπει καθημερινά το ποίμνιο να μειώνεται. Μετά την καταστροφική έκρηξη, προ μηνών, στο λιμάνι της πόλης και με την οικονομική και πολιτική κρίση να μην περιορίζεται, πολλοί ψάχνουν νέο κράτος, για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

”380.000 Λιβανέζοι, κυρίως χριστιανοί, έχουν ζητήσει να μεταναστεύσουν σε χώρες της Ε.Ε. και της Βόρειας Αμερικής. Αυτή η κατάσταση πιέζει και όσους θέλουν να παραμείνουν, φοβούνται ότι σύντομα θα υπάρξουν διώξεις. Βλέπουν και τι έγινε τα τελευταία χρόνια σε Ιράκ, όπου από 1.5 εκατ. χριστιανούς, το 2003, παραμένουν πλέον 150.000 περίπου και Συρία, όπου από 1.25 εκατ. χριστιανούς, το 2011, παραμένουν κάτω από 500.000. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι θεωρίες συνωμοσίας…”
Πάντως ο ίδιος δε χάνει το κουράγιο του “Ο Ιησούς είναι κύριος του κόσμου στα χέρια του είναι η ιστορία μας και η ζωή μας”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου