Μάλτα: ο Αρχιεπίσκοπος Scicluna συναντά τους αιτούντες άσυλο

Μάλτα: ο Αρχιεπίσκοπος Scicluna συναντά τους αιτούντες άσυλο

Την ανάγκη να δεχόμαστε ανθρώπους με «ασυνήθιστη ευγένεια» είναι ακόμα ζωντανή: Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος της Μάλτας, Σεβασμιότατος Charles Scicluna, δήλωσε στις 21 Ιανουαρίου, στους 52 άτομα που ζητούν άσυλο και κατοικούν στο «Εργαστήριο Ειρήνης» του νησιού. Η "ασυνήθιστη καλοσύνη" την οποία χρησιμοποίησε ο Σεβασμιότατος αναφέρεται στον στίχο "μας δέχτηκαν πολύ φιλικά" (Πράξεις 28.2), που επιλέχθηκαν ως θέμα της Εβδομάδας Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα, η οποία ολοκληρώθηκε χθες 25 Ιανουαρίου. Οι χριστιανικές εκκλησίες της Μάλτας και του Γκόζο μελέτησαν αυτό το κείμενο της Γραφής για να τιμήσουν και την γιορτή του ναυαγίου του Αγίου Παύλου, που γιορτάζεται στις 10 Φεβρουαρίου στο νησί.

Ο Σεβασμιότατος Scicluna αναφέρει το επεισόδιο του ναυαγίου του Αγίου Παύλου στη Μάλτα
"Νιώστε ευπρόσδεκτοι", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Scicluna στους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από αφρικανικές χώρες όπως το Μάλι, την Αιθιοπία, την Ερυθραία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, το Σουδάν και το Καμερούν, ενώ άλλοι προέρχονται από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Ιράν. Στη συνέχεια, αναφέροντας το επεισόδιο του ναυαγίου του Αγίου Παύλου που διηγείται στις Πράξεις των Αποστόλων, πρόσθεσε: "Η Βίβλος δεν μας λέει τι είπε ο Παύλος. Μας λέει τι έκαναν οι Μαλτέζοι: είδαν τους ανθρώπους που φοβόντουσαν, που ήταν κρύοι, που ήταν υγροί και άναψαν φωτιά. Τους καλωσόρισαν ", με" ασυνήθιστη καλοσύνη ". "Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό  – Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε και σήμερα, όπως κάναμε πριν από χιλιάδες χρόνια". Από αυτό ξεκίνησε η ελπίδα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος στους αιτούντες άσυλο: "Πρέπει να αισθανθείτε μέρος της οικογένειάς μας επειδή είστε ευπρόσδεκτοι". Τέλος, ο Σεβασμιότατος Scicluna κάλεσε όλους να προσευχηθούν.

Το "Εργαστήριο Ειρήνης" της Μάλτας για τους μετανάστες
Ιδρύθηκε από τον Άγιο Ιωάννη 23ο Πάπα και βρίσκεται στην περιοχή Hal Far, το "Εργαστήριο Ειρήνης" της Μάλτας είναι μια εθελοντική οργάνωση που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο νησί. Ιδρύθηκε το 1971 από τον φραγκισκανό πατέρα Dionysius Mintoff, το κέντρο εκτελεί εκπαιδευτικό έργο υπέρ της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω της προώθησης της αλληλεγγύης και των χριστιανικών αξιών. Εκτός από την υποδοχή των αιτούντων άσυλο, το Εργαστήριο προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και στεγάζει μια βιβλιοθήκη και χρήση του Διαδικτύου, ώστε να επιτρέπουν στους μετανάστες να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους. Επιπλέον, δημιουργείται εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή για τα ζητήματα ειρήνης και αφοπλισμού.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου