“Μακαρία”

"Μακαρία"

Υπάρχει μια λέξη που είναι κοινή στο Ευαγγέλιο της παραμονής και σ’ εκείνο της ημέρας. Είναι η λέξη «Μακάρια». Και τις δυο φορές αποδίδεται στην Αειπάρθενο Μαρία της οποίας την Μετάσταση στους ουρανούς εορτάζουμε σήμερα. «Μακάρια εκείνη που πίστεψε». Και είναι πράγματι Μακάρια η Παναγία, είναι η πρώτη από εμάς που ζει τον Παράδεισο και με το σώμα. Να γιατί οι εμφανίσεις της πάνω στη γη δεν είναι ενός φαντάσματος.

Η Παναγία ζει με σάρκα και οστά. Κι όμως με αγγίζει ακόμη, και μιλά στην καρδιά μου, η απάντηση του Ιησού: «Μακάριος όποιος ακούει το Λόγο του Θεού και τον θέτει σε εφαρμογή». Είναι όλα αυτά που φυσικά, η Αειπάρθενος Μαρία, έκανε και κάνει.  «Μακάριος, μακάριο, μακάριοι». Αυτή η λέξη με κάνει να σκεφτώ σήμερα τον Ουρανό, δεν θέλει να γιορτάσει μόνο την Βασίλισσα που μεταστάθηκε στον Ουρανό, αλλά και όλα τα παιδιά της που επάνω στη γη, προσπαθούν όχι μόνο να ακούνε τον Λόγο, γιατί συχνά «ακούμε» δίχως να «ακούμε», αλλά και που τον θέτουν σε εφαρμογή. Γιατί η ψυχή που «ακούει το Λόγο και τον θέτει σε εφαρμογή», είναι μια ψυχή που «πίστεψε» και συνέλαβε στην καρδιά την αγάπη για τον Κύριο της, τον γέννησε, τον ωρίμασε «θηλάζοντας» τον με προσευχές, ικεσίες και ευχαριστίες. Είναι η ψυχή που έκανε το Λόγο «ζωή της», και με Αυτόν ζει κάθε στιγμή, τόσο όταν αναπαύεται, όσο και όταν εργάζεται. Να χαίρεσαι λοιπόν αδελφέ, και να θυμάσαι πόσα θαυμάσια έκανε ο Κύριος για σένα στη ζωή σου.

Σήμερα η Παναγία ανεβαίνει στον Ουρανό. Και ο Ουρανός καταβαίνει σε σένα, για να γιορτάσει «εσένα που πίστεψες», για να γιορτάσει «εσένα που προσπαθείς να θέσεις σε εφαρμογή το Λόγο», για να γιορτάσει την πίστη σου. Πίστη η οποία κάποιες φορές χρειάστηκε να περάσει από την κοιλάδα των δακρύων και του πόνου, σήμερα όμως εξυμνείται, όπως η Αειπάρθενος Μαρία. Για να σου θυμίσει πόσο πολύτιμος είσαι για το Θεό και πόσο κοντά είναι η Αγάπη Του για σένα. Μια αγκαλιά.

don Giuseppe Terranova

Μετάφραση: π. Νίκος Ρούσσος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου