Μάγεψαν με το ταλέντο τους

Μάγεψαν με το ταλέντο τους

Το Σάββατο βράδυ, στο Μητροπολιτικό μας Ναό στο Κάστρο της Νάξου, ακούστηκαν οι μελωδίες των μουσικών οργάνων και των μελωδικών φωνών μιας ομάδας καλλιτεχνών του φωνητικού συνόλου MANUS APERTAE που αληθινά πρόσφεραν ένα διαφορετικό τρόπο τέλεσης Εσπερινού στην προετοιμασία της Ενορίας της Υπαπαντής του Κυρίου για την Πανήγυρη της Αγίας Δωρεάς, η οποία  στη Νάξο τελείται πάντοτε  την πρώτη Κυριακή του τρίτου δεκαημέρου του μηνός Ιουλίου.

Η Διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Νάξου, της Κάριτας Νάξου και του Συλλόγου Εκκλησιαστικού οργάνου. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι παρόντες κλήθηκαν να μιμηθούν τον τίτλο του φωνητικού συνόλου MANUS APERTAE  και να θελήσουν να κάνουν μία γενναιόδωρη προσφορά για το φιλανθρωπικό έργο της Κάριτας Νάξου.

Ακούστηκαν έργα του Vivaldi, Bach, Haendel, Mozart και Liszt. Συμμετείχαν:

Η Μαρία Κιοσέογλου (soprano), και  η Έλλη Αλβανίτη (alto) εντυπωσίασαν με το μουσικό ταλέντο τους, το φωνητικό σύνολο MANUS APERTAE μάγεψε με την Καλλιτεχνική πολυφωνία του, ο Σέργιος Γιώτης (flauto), ο Γιώργος Καρβελάς (violinο), η Αμαλία Γιαννοπούλου (violoncello), ο Νίκος Βενιέρης (organo)  και ο εισηγητής Ιωάννης Στεφάνου με τις βαθιές θεολογικές σκέψεις για  το Μυστήριο της Αγίας Ευχαριστίας, δοσμένες με απλό και κατανοητό τρόπο συνέβαλαν, ώστε αυτή η συναυλία  θρησκευτικής μουσικής να είναι μια μελοποιημένη προσευχή.

Ο Μητροπολιτικός  Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου έζησε πρωτόγνωρες μουσικές στιγμές και οι παρόντες φιλόμουσοι,  μαγεύτηκαν από το ταλέντο των καλλιτεχνών. Το θερμό χειροκρότημα τους που ακολουθούσε κάθε εκτέλεση, ήταν η ανεκτίμητη ηθική επιβράβευσης των διοργανωτών και των εκτελεστών καλλιτεχνών.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές όσο και στους δωρεάν προσφερθέντες καλλιτέχνες  για την όμορφη αυτή συναυλία θρησκευτικής μουσικής που μετατράπηκε σε προσευχή μέσα στον κατανυκτικό Μητροπολιτικό μας Ναό. Όπου τελέστηκε  αυτός ο «μουσικός εσπερινός»  και πρόσφερε σε όλους τους παρόντες  μια διαφορετικό τρόπο προετοιμασίας για την σημερινή Πανήγυρη της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου.

 [module-794]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου