MΕΛΕΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8 Απριλίου 2021

ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.
Αμήν.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
X Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο  (11, 14-23)

Τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς έδιωξε ένα δαιμόνιο και αυτό ήταν κουφό. Κι όταν το δαιμόνιο βγήκε από τον άνθρωπο, ο κουφός μίλησε και το πλήθος θαύμασε. Αλλά κάποιοι απ’ αυτούς είπαν: «Στο όνομα του Βεελζεβούλ, του άρχοντα των δαιμονίων, διώχνει τα δαιμόνια». Κι άλλοι για να τον πειράξουν, του ζητούσαν ένα σημάδι από τον ουρανό.
Αλλά ο Ιησούς, γνωρίζοντας τις σκέψεις τους, τους είπε: «Κάθε βασίλειο που χωρίζεται σε δυο αντιμαχόμενα μέρη, ερημώνει. Και κάθε σπίτι που διαιρείται, πέφτει. Κι αν ο Σατανάς χωρίστηκε σε αντιμαχόμενα μέρη, πώς θα σταθεί όρθια η βασιλεία του; Διότι λέτε ότι στο όνομα του Βεελζεβούλ διώχνω τα δαιμόνια. Αλλά, αν εγώ στο όνομα του Βεελζεβούλ διώχνω τα δαιμόνια, οι γιοι σας στο όνομα τίνος τα διώχνουν; Για το λόγο αυτό, οι γιοι σας θα είναι οι κριτές σας. Αλλά, αν εγώ διώχνω τα δαιμόνια με το δάχτυλο του Θεού, τότε έφθασε σε σας η Βασιλεία του Θεού.
Όταν ένας δυνατός και οπλισμένος φυλάει το σπίτι του, τα πράγματά του είναι ασφαλισμένα. Αλλά, αν έλθει ένας πιο δυνατός και τον νικήσει, του αφαιρεί την πανοπλία στην οποία είχε την εμπιστοσύνη του και μοιράζει τα λάφυρά του.
Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου. Και όποιος δε μαζεύει μαζί μου, σκορπίζει».
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
«Όταν ένας ισχυρός άνθρωπος»

Το βουβό δαιμόνιο μου θυμίζει την στρατηγική και τον τρόπο που ενεργεί ο Διάβολος. Μένει σιωπηλός, αλλά αφήνει τους άλλους να μιλούν. Δεν μιλά, αλλά ενεργεί. Έχει πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει, έτσι ώστε να ενεργεί απερίσπαστα. Πράγματι, δεν προστατεύουμε τον εαυτό μας από μια απειλή που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει. Και έτσι, σιωπηλά, αλλά αμείλικτα, ο εχθρός επιτίθεται «στα σπίτια μας», στις ζωές μας, διεισδύει σ’ αυτές, τις κατακτά. Δεν συμβαίνει αυτό εάν αυτός που φυλάει, είναι δυνατός και συνετός και παρακολουθεί το σπίτι του. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επειδή αυτός ο ισχυρός δεν μπορούμε να είμαστε εμείς. Αυτός ο ισχυρός μπορεί να είναι μόνο ο Ιησούς.
Μόνο ο Ιησούς μπορεί να φωνάξει σε αυτό το βουβό δαιμόνιο και να το ξεσκεπάσει.
Μόνο ο Ιησούς είναι σε θέση να απελευθερώσει “το σπίτι μας” από το κακό. Μόνο ο Ιησούς μπορεί να τον εμποδίσει να επιστρέψει μαζί με τους φίλους του.
Γι΄ αυτό κάθε άντρας και κάθε γυναίκα που αναθέτει στον Ιησού να φυλάει τη ζωή του και τους αγαπημένους του, συχνάζοντας σ’ Αυτόν στα Μυστήρια και στην προσευχή, είναι όμοιος με ένα σοφό και συνετό άνθρωπο, που ξέρει να επιλέγει το καλό και να απορρίπτει το κακό. Δεν θα μπερδευτεί όταν το κακό του χτυπήσει την πόρτα του, προσποιούμενο ότι είναι το καλό.
Επειδή το καλό είναι ο Ιησούς, μόνο Αυτός. Δεν υπάρχουν ημίμετρα.
Να έχετε μια άγια ημέρα.

Στοχασμός του don Pino Terranova

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Κύριε, ξέρω πως είσαι παρών στη ζωή μου. Θέλω να σε συναντώ σε κάθε στιγμή της ζωής μου. Να σε συναντώ στις χαρές αλλά και στις λύπες μου. Να είσαι μαζί μου στις αδυναμίες μου, να είσαι μαζί μου όταν πρέπει να προσπαθήσω για το καλύτερο.

Κύριε Ιησού, σου ζητώ μια καρδιά πιστή και γενναιόδωρη, που να μην ταλαντεύεται, ούτε να κάμπτεται. Η δική σου η χάρη ας κατευθύνει τα βήματά μου στο δρόμο της ζωής.

Αισθάνομαι έντονα μέσα μου την επιθυμία να σε αναζητήσω, να σε γνωρίσω, να σε νοιώσω  κοντά μου… Πιστεύω σ’ Εσένα Κύριε, Θεέ της ζωής.
Αμήν.

πνρ

(πηγή:episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου