Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙOY IAKΩBOY ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

25 Ιουλίου 2023

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

 Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο  (20,20-28)

Τον καιρό εκείνο πλησίασε τον Ιησού η μητέρα των γιων του Ζεβεδαίου, μαζί με τους γιους της, προσκυνώντας τον και ζητώντας του κάτι. Κι εκείνος της είπε: “Τι θέλεις;”. Του απαντά: “Να πεις να καθίσουν αυτοί οι δυο γιοι μου, ο ένας στα δεξιά σου κι ο άλλος στα αριστερά σου, στη βασιλεία σου”. Απαντώντας, ο Ιησούς είπε: “Δεν ξέρετε τι ζητάτε. Μπορείτε να πιείτε το ποτήρι που εγώ πρόκειται να πιω;”. Του λένε: “Μπορούμε”. Τους λέει: “Το ποτήρι μου θα το πιείτε, αλλά το να καθίσετε στα δεξιά μου και στα αριστερά μου δεν ανήκει σε μένα να το δώσω, αλλά θα δοθεί σε εκείνους για τους οποίους ετοιμάσθηκε από τον Πατέρα μου”.

Όταν το άκουσαν οι δέκα, αγανάκτησαν εναντίον των δυο αδελφών. Αλλά ο Ιησούς τους κάλεσε και τους είπε: “Γνωρίζετε ότι οι άρχοντες των εθνών ασκούν πάνω τους απόλυτη κυριαρχία και οι μεγάλοι τα καταδυναστεύουν. Δεν θα είναι έτσι ανάμεσά σας, αλλά εκείνος που θέλει μεταξύ σας να γίνει μεγάλος, θα είναι ο υπηρέτης σας. Και όποιος θέλει να είναι πρώτος μεταξύ σας, θα είναι δούλος σας. πως και ο Υιός του ανθρώπου, ο οποίος δεν ήλθε για να  υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει και να δώσει τη ζωή του ως λύτρα για πολλούς”.

Λόγος του Κυρίου

 

 Στοχασμός

(Από την Διδαχή του Πάπα Φραγκίσκου)

Αυτό το άγχος της κοσμικότητας, αυτό το άγχος να είσαι πιο σημαντικός από τους άλλους και να λες: «Όχι! Μου αξίζει αυτό, ο άλλος δεν το αξίζει». Αυτό είναι η κοσμικότητα, αυτό είναι το πνεύμα του κόσμου και όποιος αναπνέει αυτό το πνεύμα δεν αναπνέει την φιλία του Θεού. Ο Ιησούς σε άλλη περικοπή λέει στους μαθητές του: «Ή είστε μαζί μου ή είστε εναντίον μου». Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στο Ευαγγέλιο. Και όταν κάποιος θέλει να ζήσει το Ευαγγέλιο κάνοντας συμβιβασμούς, στο τέλος μένει με το εγκόσμιο πνεύμα, που προσπαθεί πάντα να συμβιβαστεί για να σκαρφαλώσει περισσότερο, να κυριαρχήσει, να γίνει μεγαλύτερο.

(Παρεκκλήσιο Αγίας ΜάρΘας, 25 Φεβρουαρίου 2020)

 

Προσευχή της ημέρας.

Έψαξα παντού Κύριε για να βρω την ευτυχία. Γύρισα όλο τον κόσμο για να αναζητήσω αυτό που θα με ολοκληρώσει. Νιώθω ένα κενό μέσα μου το οποίο δεν γεμίζει με τίποτα. Διψάω ασταμάτητα αλλά τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να με ξεδιψάσει. Κανένας στον κόσμο δεν μπόρεσε να βρει τη λύση για να καλύψει αυτό το κενό. Μόνο Εσύ Κύριε και δάσκαλε μου με τον λόγο Σου ξεδιψάς την ψυχή μου. Εσύ καλύπτεις αυτήν την μοναξιά που αισθάνομαι άσχετα αν με περιτριγυρίζουν χιλιάδες φίλοι και συγγενείς. Είσαι το άλλο μου μισό που περίμενε η καρδιά μου από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου. Μείνε μαζί μου Κύριε διότι η παρέα Σου είναι η παρηγοριά μου, το καταφύγιο μου και η σωτηρία μου..

(www.episkopisyrou.gr)

.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου