Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

20 Ιανουαρίου 2023

                                            
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο  (3,13-19)

Και ανέβηκε στο όρος και προσκάλεσε αυτούς που ήθελε κι αυτοί πήγαν κοντά του. Και διάλεξε δώδεκα, που τους ονόμασε αποστόλους, για να είναι μαζί του και για να τους στέλνει να κηρύττουν και να έχουν εξουσία να βγάζουν δαιμόνια: τον Πέτρο, όπως ονόμασε το Σίμωνα, τον Ιάκωβο το γιο του Ζεβεδαίου και τον Ιωάννη τον αδελφό του Ιακώβου, στους οποίους έδωσε το όνομα Βοανηργές, που σημαίνει “γιοι της βροντής”, και τον Ανδρέα, το Φίλιππο, το Βαρθολομαίο, το Ματθαίο, το Θωμά, τον Ιάκωβο το γιο του Αλφαίου, το Θαδδαίο, το Σίμωνα τον Καναναίο και τον Ιούδα Ισκαριώθ, ο οποίος και τον πρόδωσε.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Ο Κύριος, ευσπλαχνίζεται τα πλήθη που είναι εγκαταλειμμένα σαν πρόβατα δίχως ποιμένα, και ως συνέπεια αυτού, καλεί τους δώδεκα και τους αποστέλλει στο πλήθος. Θαυμάσιο! Είναι υπέροχος ο Θεός μας. Δεν μας θέλει στη Βασιλεία του κομπάρσους αλλά πρωταγωνιστές. Μας λέει κάντε εσείς, κάτι. Ναι, καλά ακούσατε, μπροστά στα πλήθη των ανθρώπων που είναι σαν πρόβατα δίχως ποιμένα, ο Ιησούς «εφευρίσκει» την Εκκλησία. Δυστυχώς στο μυαλό μας συχνά ταυτίζουμε την Εκκλησία με τον ιερέα, ή με τους ανθρώπους που ζουν με τις παραδόσεις και τις ευλάβειες και δίνουν την αίσθηση πως στερούνται τις χαρές της ζωής.

Αλλά εγώ, σας παρακαλώ πολύ, μην την σκέφτεστε έτσι την Εκκλησία, αφήστε στην άκρη τις αδυναμίες της οι οποίες σίγουρα υπάρχουν, και στραφείτε να δείτε το όνειρο του Θεού. Τι είναι η Εκκλησία; Δεν είναι μια δομή που αναζητά εξουσία, ούτε κάτι αρχαίο που διατηρείται στους αιώνες. Μερικές φορές όντως έχουμε μια τέτοια εντύπωση, αλλά στην καρδιά του Ιησού, η Εκκλησία είναι η παρηγοριά του Θεού, είναι η φανέρωση του Θεού. Ναι, η Εκκλησία είσαι εσύ που με το Βάπτισμα σου έγινες μαθητής του Χριστού και με το Χρίσμα σου στάλθηκες να αναγγείλεις το Ευαγγέλιο. Εσύ είσαι η παρηγοριά του Θεού για όλους όσους θα συναντήσεις σήμερα. Είσαι απεσταλμένος ως Διδάσκαλος να διώξεις μακριά τα δαιμόνια, και να φανερώσεις σε όλους όσους συναντάς πως το φάρμακο της ευτυχίας σου είναι το χαμόγελο του Θεού.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε θέλω να γίνω μαθητής Σου. Το πρωί όταν ξυπνώ να αισθάνομαι την παρουσία Σου. Στην δουλειά η καρδιά μου να μην είναι μόνο απασχολημένη με τις υποχρεώσεις μου αλλά να γεύομαι τον επουράνιο λόγο Σου. Το βράδυ αν και είμαι κουρασμένος, η ψυχή μου να διψά την συντροφιά Σου. Όλη η μέρα μου επιθυμώ να επικεντρώνεται γύρω από Εσένα επειδή Εσύ είσαι ο ήλιος μου, το φώς μου, η χαρά μου. Κανένας άλλος στον κόσμο μπορεί να γεμίσει την ζωή μου με όλα αυτά που Εσύ μου προσφέρεις μεγάλα ή μικρά. Γι’αυτό οι σκέψεις μου θέλω να είναι πάντα μαζί Σου, οι πράξεις μου να συνοδεύονται από αφοσίωση για Σένα, τα συναισθήματα μου να πλημμυρίζουν από αγάπη για Σένα. Η ζωή μου είναι δική Σου Κύριε, το μόνο που σου ζητώ είναι να παραμείνω μαθητής Σου για πάντα.

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου