Λουλούδια από τα βράχια

Λουλούδια από τα βράχια

Ποιός δεν αγαπά τα λουλούδια που καλλιεργεί στον κήπο του; Σε μαγεύει ένα φροντισμένο, ξεχορταριασμένο και με αγάπη ποτισμένο. Η ομορφιά και η αρμονία των λουλουδιών είναι η απάντηση που ανταμείβει πλούσια τον κηπουρό.

Στις λίγες μέρες διαποκών ήμουν ιδιαίτερα αποασχολημένος  να βγάζω φωτογραφίες εντυπωσιαμένος από  από χίλιες ομορφικές λουλουδιών που δεν ήταν φροντισμένα κρεμασμένα  στις βραχώδεις πλευρές  του βουνού ή άκρες  των βράχων  

Για να πούμε την αλήθεια αν δεν είναι τα πιο όμορφα, και πιο ζωντανά και ζωτικής σημασία, σίγουρα προκαλούν  το θαυμασμό  σου, ίσως επειδή γεννημένα  και αναπτυσμένα  σε μια αφιλόξενη γη, φαινομενικά παιδιά κανενός. εάν κοντοσταματήσεις, αντιλαμβάνεσαι τη ζωηράδα τους: τα φύτευσε ο ουρανός.

Δεν μένεις μήπως ενυπωσιασμένος  μπροστά σε όποιον χωρίς να του ζητήσεις, σου χαμογελά;  Αισθανεσαι να ξαναζείς ακόμα και όταν απρόσεμνα σου προβάλει μια πράξη αγάπης προερχόμενη από κάποιον που ούτε γνωρίζεις.

Σε μία φωτογρφία θέλω να προσδιορίσω  την εικόνα και τον θαυμασμό ενός λουλουδιού  γενημένου μέσα στο βράχο ή πάνω στο μονοπάτι. Τι μαγεία σου προσφέρει το λουλούδι σου, ενώ το αγνοείς, σου προσφέρει άρωμα  ενώ το ποδοπατείς. Σκοπεύω να σημειώσω  αυτή τηγ στιγμή και την αληθινή αγάπη που δίνεται δωρεάν: "Αγάπη που  τίποτε δεν ζητά και δίνει τα πάντα."

Είναι καθαρή δωρεάν αυτή η σταυρωμένη αγάπη, μεταμορφωμένη σε αίμα που χύνεται απαλό την καρδιά που εσύ και εγώ τρυπήσαμε. Από το σταυρό, με ανοικτή την  αγκαλιά,  παράδοξα μας ευχαριστεί  διότι του προκαλέσαμε την  ευκαιρία  να μας φανερώσει την μέγιστη αγάπη του: να προσφέρει τη ζωή του για σένα και για μένα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου