Λουλούδια από τα βράχια

Λουλούδια από τα βράχια

Ποιός δεν αγαπά τα λουλούδια που καλλιεργεί στον κήπο του; Σε μαγεύει ένα φροντισμένο, ξεχορταριασμένο και με αγάπη ποτισμένο. Η ομορφιά και η αρμονία των λουλουδιών είναι η απάντηση που ανταμείβει πλούσια τον κηπουρό.

Στις λίγες μέρες διαποκών ήμουν ιδιαίτερα αποασχολημένος  να βγάζω φωτογραφίες εντυπωσιαμένος από  από χίλιες ομορφικές λουλουδιών που δεν ήταν φροντισμένα κρεμασμένα  στις βραχώδεις πλευρές  του βουνού ή άκρες  των βράχων  

Για να πούμε την αλήθεια αν δεν είναι τα πιο όμορφα, και πιο ζωντανά και ζωτικής σημασία, σίγουρα προκαλούν  το θαυμασμό  σου, ίσως επειδή γεννημένα  και αναπτυσμένα  σε μια αφιλόξενη γη, φαινομενικά παιδιά κανενός. εάν κοντοσταματήσεις, αντιλαμβάνεσαι τη ζωηράδα τους: τα φύτευσε ο ουρανός.

Δεν μένεις μήπως ενυπωσιασμένος  μπροστά σε όποιον χωρίς να του ζητήσεις, σου χαμογελά;  Αισθανεσαι να ξαναζείς ακόμα και όταν απρόσεμνα σου προβάλει μια πράξη αγάπης προερχόμενη από κάποιον που ούτε γνωρίζεις.

Σε μία φωτογρφία θέλω να προσδιορίσω  την εικόνα και τον θαυμασμό ενός λουλουδιού  γενημένου μέσα στο βράχο ή πάνω στο μονοπάτι. Τι μαγεία σου προσφέρει το λουλούδι σου, ενώ το αγνοείς, σου προσφέρει άρωμα  ενώ το ποδοπατείς. Σκοπεύω να σημειώσω  αυτή τηγ στιγμή και την αληθινή αγάπη που δίνεται δωρεάν: "Αγάπη που  τίποτε δεν ζητά και δίνει τα πάντα."

Είναι καθαρή δωρεάν αυτή η σταυρωμένη αγάπη, μεταμορφωμένη σε αίμα που χύνεται απαλό την καρδιά που εσύ και εγώ τρυπήσαμε. Από το σταυρό, με ανοικτή την  αγκαλιά,  παράδοξα μας ευχαριστεί  διότι του προκαλέσαμε την  ευκαιρία  να μας φανερώσει την μέγιστη αγάπη του: να προσφέρει τη ζωή του για σένα και για μένα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ 10 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου