Λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου

Λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου

Με τη λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου από την καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης στην οδό Ερμού και στην Προκυμαία της πόλης, ολοκληρώθηκαν οι 15θήμερες εκδηλώσεις για «τον Άγιο Βαλεντίνο της Μυτιλήνης» που οργανώθηκαν άλλες από εθελοντές της οργάνωσης ΙΔΕΑ και άλλες από το Δήμο Λέσβου. Εντυπωσιακή η συμμετοχή στη θεία λειτουργία που προηγήθηκε αλλά και στη λιτανεία Αφρικανών μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη από το Κονγκό και τη Νιγηρία. Δυο μάλιστα από αυτούς κρατούσαν τα λείψανα του Αγίου μαζί με καθολικούς ιερείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος παντός Αιγαίου της Καθολικής Εκκλησίας κ. Νικόλαος δήλωσε ευχαριστημένος από τις εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τους πολλούς Ορθοδόξους της Μυτιλήνης που παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και τη λιτάνευση. Ας σημειωθεί ότι παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου