Λίγοι αλλά καλοί

Λίγοι αλλά καλοί

Φέτος οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να πανηγυρίσουμε στον Ενοριακό Ναό της Άνδρου κατά την ημέρα  της εορτής του Αγίου Ανδρέα. Αυτό όμως έγινε την επομένη δηλαδή προχθές Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και ο εφημέριος της Άνδρου π. Φραγκίσκος Βιδάλης, συνοδευόμενοι από μία ολιγομελή ομάδα προσκυνητών, έφθασαν προχθές το απόγευμα  στην Άνδρο, προερχόμενοι από το νησί της Τήνου με το πλοίο της γραμμής. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι λιγοστοί ενορίτες και μερικοί άλλοι φίλοι της ενορίας. Έτσι ο Ναός έζησε και πάλι την ομορφιά μιας επίσημης πανήγυρης. Σ’ αυτό συνέβαλε και η παρουσία των τριών μοναχών της  μοναχικής κοινότητας του Βρυσιού Τήνου, οι οποίες με τον κ. Χρήστο Φιοράντη σχημάτισαν  μία μικρή χορωδία που κάλυψε τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ανδρέα και στο έργο των Αποστόλων που έφεραν το μήνυμα του Ευαγγελίου μέχρι τα πέρατα της γνωστής  τότε οικουμένης

Αναφέρθηκε στην ποιότητα της ενοριακής κοινότητας της Άνδρου και αποκάλυψε στους παρόντες, ότι είχε δηλώσει στον εφημέριο, πως ακόμη και με αν υπήρχε εκεί ένας μόνο ενορίτη θα ερχόταν στην Άνδρο για την πανήγυρη του Αγίου Ανδρέα, διότι σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα.

Η ολιγομελής ενοριακή κοινότητα της Άνδρου δεν παύει να παραμένει ένας άμβωνας  αγάπης μαζί με τόσους άλλους άμβωνες της αδελφής Ορθόδοξης Εκκλησίας που κηρύττουν την ίδια αρετή.

Ο Σεβασμιότατος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη χθεσινή Θρονική εορτή στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πανηγύρισε με πλειάδα Αρχιερέων  αλλά και  την επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης, με επί κεφαλής τον  Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών, Καρδινάλιο  KurtKoch, οποίος μετέφερε εκ μέρους του διαδόχου του Αποστόλου Πέτρου Πάπα Φραγκίσκου  «Μήνυμα αγάπης και ενότητας» στον διάδοχο του Αποστόλου Ανδρέα, αδελφού του Αποστόλου Πέτρου, Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τα ξαδέλφια «Θεοφάνης», που διατηρούν  μία σύγχρονη ζεστή  καφετέρια σε κεντρικό σημείο της Χώρας Άνδρου, προσκάλεσαν όλο το εκκλησίασμα και του πρόσφεραν μία ελεύθερη ποικιλία κεράσματος.

Και αφού έγιναν όλα όπως είχαν προβλεφθεί, η ομάδα  των προσκυνητών από την Τήνο επέστρεψαν στο νησί τους με το βραδινό πλοίο της χειμερινής γραμμής, όπου συνεχίστηκε η  ανδριώτικη  φιλοξενία από το ευγενές πλήρωμα.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου