ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ : ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΙΕΡΕΩΝ

1

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ : ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΙΕΡΕΩΝ

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στις διαμαρτυρίες του κόσμου, για νοθεία στις προεδρικές εκλογές, κατά του αιώνιου Προέδρου Λουκασένκο και στην άρνηση του ιδίου να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα, του καθολικού Αρχιεπισκόπου Μινσκ, Tadeusz Kondrusiewicz, από τέλη Αυγούστου ( είχε μεταβεί στη Τσεστοχόβα της Πολωνίας ) κατηγορώντας τον για δράση εναντίον του. Είχαμε προβλέψει ότι η επιστροφή του Ιεράρχη ήταν κοντά, μετά τις επαφές του “Υπουργού Εξωτερικών” της Αγίας Έδρας και του νέου Νούντσιου, με τις Αρχές της χώρας. Προς το παρόν αυτό δεν έχει επιτευχθεί. Αντίθετα αυξάνονται οι πιέσεις της εξουσίας προς ιερωμένους της καθολικής εκκλησίας… —
Ο π. Vlaceslav Barok καταδικάσθηκε σε 10ήμερη φυλάκιση για δήθεν “ναζιστική προπαγάνδα ” : είχε αναδημοσιεύσει έργο τέχνης που έδειχνε μια σβάστικα και έγραφε “ στοπ στο Λουκασισμό ” ! Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανέφερε ότι το έργο του ήταν το ακριβώς αντίθετο, μια διαμαρτυρία για τις ενέργειες της τωρινής κυβέρνησης ! Ο ιερέας αρκέστηκε να πει ότι αντιτίθεται στο φασισμό, το ναζισμό, τον κομμουνισμό και κάθε απολυταρχισμό, γνωρίζοντας όμως πως αντιδρά το καθεστώς είχε ήδη ετοιμάσει τη βαλίτσα του για τυχόν σύλληψή του !
— Ο π. Vitalij Bystrov, της Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας, έγγαμος με 3 μικρά παιδιά και ασκών το επάγγελμα του μηχανικού σε αγροτική εταιρεία, καταδικάσθηκε επίσης σε 10ημερη φυλάκιση, για συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση, σε άλλη πόλη από αυτή που κατοικεί ! Όμως ο ίδιος είχε μεταβεί εκεί για θρησκευτική τελετή και, επιστρέφοντας να πάρει το τρένο, σταμάτησε, μπροστά στη συγκεκριμένη διαδήλωση, μέχρι να περάσει το πλήθος και να συνεχίσει προς το σταθμό. Συνελήφθη όταν κατέβηκε από το τρένο !!!
— Ο ιησουίτης π. Viktar Zhuk, εφημέριος του Αγίου Vladislav, στην πόλη Vitebsk και υπεύθυνος των κηρυγμάτων της Κυριακής, που αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας και ο π. Alyaksei Varenko, βικάριος της ελληνικαθολικής ενορίας “ Αναστάσεως του Χριστού ”, στην ίδια πόλη, συνελήφθηκαν την 8-12-20 και κρατούνται για “ διοικητικά παραπτώματα ” , σύμφωνα με όσα είπαν στους οικείους τους. Η δίκη τους θα γίνει μέσω skype!

Πληροφορίες και φωτογραφίες των δύο πρώτων ιερωμένων από το επίσημο σάιτ της λευκορωσικής εκκλησίας catholic.by

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου