ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ : ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΣΤΟΡΕΣ ΝΕΚΡΟΙ – ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

6

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ : ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΣΤΟΡΕΣ ΝΕΚΡΟΙ – ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δεν επιθυμώ να κάνω συγκρίσεις, αλλά αυτές είναι αναπόφευκτες, με εκκλησιαστικά πρόσωπα σε Ελλάδα και Κύπρο που προτρέπουν σε μη χρήση μάσκας… Κάτι αντίστοιχο έλεγαν στην αρχή οι Πρόεδροι Τραμπ και Μπολσονάρου.
Τα αποτελέσματα τα είδαμε και τα βλέπουμε. Οι αντίστοιχες Καθολικές Ιεραρχίες έκλεισαν τις εκκλησίες στις χώρες ευθύνης τους. Πολλά είναι τα θύματα και μεταξύ των καθολικών ιερέων και μοναχών / μοναζουσών, όχι όμως γιατί δεν έλαβαν μέτρα αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά επειδή συνέχισαν να συμπαραστέκονται στο ποίμνιο με τη διανομή φαγητού και άλλων ειδών ανάγκης. Η πλειοψηφία των, αμερικανικής προέλευσης, ευαγγελικών και προτεσταντικών εκκλησιών της περιοχής παρέμειναν ανοικτές γιατί “ Ο ιός κτυπά όσους δεν έχουν πίστη ”!
Αποτέλεσμα : Πάνω από 100 πάστορες νεκροί στη Βολιβία ( σύμφωνα με το Χριστιανικό Εθνικό Συμβούλιο ) – τουλάχιστον 44 πάστορες νεκροί στη Νικαράγουα ( πηγή : Ευαγγελική Συμμαχία ) – μεγάλος, μη καταγραφείς ακόμα, αριθμός νεκρών ποιμένων στη Βραζιλία.
Η Λατινική Αμερική μετρά 6.000.000 κρούσματα και 200.000 νεκρούς.
Κάποιοι από αυτούς, ας μου επιτραπεί η παρατήρηση είχαν πίστη αλλά … τούς περίσσευε η ανοησία, Κρίμα, ειδικά αν “πήραν και άλλους στο λαιμό τους” !
Πληροφόρηση και φωτογραφία (από ευαγγελική εκκλησία της Βραζιλίας), από το καθολικό ιστότοπο του Βελγίου Cathbel

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου